Imprimir Imprimir
www.cornellaweb.cat
 
LĺAjuntament de CornellÓ reservarÓ 500.000 euros del pressupost de 2021 a projectes proposats per la ciutadania
LĺAjuntament de CornellÓ reservarÓ 500.000 euros del pressupost de 2021 a projectes proposats per la ciutadania
19/02/2020  En la nova edició, l’Ajuntament fomenta els valors de la participació i el civisme entre els infants i joves amb partides específiques perquè decideixi aquest col·lectiu.
 

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat té previst destinar als Pressupostos Participatius 500.000 euros dels comptes municipals de 2021. Per cinquè any consecutiu, s’obre a la participació ciutadana una part del pressupost per incentivar la col·laboració ciutadana en la gestió municipal i contribuir a una adequada planificació dels recursos municipals.

En aquesta cinquena edició el consistori  ha actualitzat les bases de participació amb l’objectiu d’ajustar-se a les demandes de la ciutadania i als nivells reals d’execució. Un dels aspectes diferencials d’aquesta edició es la promoció de la participació de les generacions més joves, generant partides específiques per a aquest col·lectiu per tal de fomentar els valors de la participació i el civisme entre infants i joves.

Així, la quantitat total és dividirà en tres parts:

  • 345.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel conjunt de la ciutadania de Cornellà de Llobregat, major de 16 anys i empadronada al municipi, en data anterior a la d’aprovació de les bases.Hi haurà un pressupost màxim per proposta de 115.000 euros.
  • 55.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel Consell d’Infants de Cornellà de Llobregat.
  • 100.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes de joves d’edats compreses entre 16 i 30 anys, empadronats al municipi en data anterior a l’aprovació d’aquestes bases.

Els pressupostos participatius tenen com a objectiu fomentar la transversalitat dins de l’Ajuntament com a forma d’organització municipal i , alhora, desenvolupar una eina que permeti tant conèixer quines són les necessitats i prioritats de la població per planificar els recursos municipals, com millorar  l’eficiència i la transparència en la gestió.

Durant els mesos de febrer i març s’ha obert un procés informatiu a entitats, Consells Municipals i Consells Escolars, entre d’altres, per tal d’explicar el període o procés de participació. Cada persona podrà presentar un màxim de dues propostes, seguint uns criteris d’obligat compliment i sempre emmarcades en l’àmbit d’inversions, és a dir, tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir.

Presentació de propostes de l’1 al 30 d’abril

Entre l’1 i el 30 d’abril es podran presentar els projectes. Per participar-hi només caldrà està empadronat a Cornellà, ser major de 16 anys i estar registrat a la web.

  Llegir la nota de premsa completa
  Web dels Pressupostos Participatius
     

 

 

 
ę Ajuntament de CornellÓ de Llobregat | Plaša de l'EsglÚsia, 1 | 08940 CornellÓ de Llobregat | Tel.: 933 770 212