Imprimir Imprimir
www.cornellaweb.cat
 
Campanya d'inspecció als comerços, establiments de serveis i d'hosteleria
Campanya d'inspecció als comerços, establiments de serveis i d'hosteleria
06/05/2020  

Des de dilluns poden obrir els comerços, botigues i serveis de menys de 400 metres quadrats que disposin d'una sèrie de mesures de prevenció i seguretat per evitar el risc de propagació de la COVID-19.

 

Des del dilluns 4 de maig, els comerços i locals de servei de menys de 400 metres quadrats poden obrir al públic. La mesura, inclosa dins la fase 0 del pla de desescalada aprovada pel govern espanyol, també permet la recollida de productes als comerços amb cita o comanda prèvia, i la recollida de menjar per emportar als bars i restaurants de la ciutat.

Un equip de 10 tècnics de l'Ajuntament de Cornellà, que actua segons les directrius dels departaments de Salut, Activitats i Guàrdia Urbana, està realitzant inspeccions per informar els comerciants de les mesures concretes que han d'adoptar. Els establiments que optin per obrir han d'aplicar un seguit de mesures d'higiene, seguretat, aforament i prevenció encaminades a reduir el risc de la propagació de la COVID-19 entre la ciutadania i entre el personal, segons el decret aprovat pel govern central.

A les visites de l'equip tècnic de l'Ajuntament de Cornellà comproven que es compleixen aquestes normes i també revien els bars i restaurants que poden obrir per preparar menjar per emportar, per assegurar que les condicions del personal, de cara als clients i de manipulació són les adequades.

Aquesta infografia resumeix els aspectes més destacats de les condicions en què poden obrir els comerços en aquesta fase de la desescalada: cal establir cita prèvia amb el client, cal que hi hagi almenys un venedor o professional per cada client atès, mantenir la distància de seguretat o usar mampares, i és obligatori l'ús de mascaretes en serveis en què això no sigui possible (per exemple, perruqueries o serveis d'estètica). També s'estableix un horari preferent per a persones de més de 65 anys, i tots els locals han de fer neteja i desinfecció dos cops al dia.

Cada sector pot tenir certes particularitats a tenir en compte. Tots els detalls són al decret del Govern central i per als establiments d'alimentació adjuntem aquesta guia elaborada per la Diputació de Barcelona. 

  BOE-A-2020-4767
  Mesures d'higiene i manipulació per al sector minorista d'alimentació i restauració
     

Cal recordar que aquestes mesures no afecten aquells comerços que ja estaven oberts durant l’estat d’alarma per ser considerats de primera necessitat, segons les seves condicions específiques.

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212