Buscar

¿Dónde estamos?

C/Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. (Bajos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 (ext.1450)
apropteuonline@aj-cornella.cat

compraentrades

Festival Internacional de Pallassos

concentrica

queferacornella

ajuda'ns a millorar

contacte online

Cuentos de la Nit de RiesNit de reis 1985

Descargar cuento

 

...A Cornellà, quan encara els camps i l’arbrada s’estenien des del pont del riu fins ais marges dels horts de garrofers d’Esplugues, i des del bosc de Can Corbs fins al camí vell de l’Hospitalet, un home, desconegut, era molt amic dels Reis Mags de l’Orient.

Quan Cornellà era un poble, vivia el Mag més savi del Baix Llobregat. El seu nom era Maginet i era qui feia arribar els Reis puntualment cada any.

Sabeu?, en Maginet coneixia tots els nois i noies de la nostra ciutat, tant els que es portaven bé com els que tiraven pedres en el bosc de Can Corbs contra els xicots de Sant Joan Despí...

1985-Autor: Laureà Palmer.
Ilustración: Maria Puig.


Nit de reis 1986

Descargar cuento

 

...Temps era temps, un hivern de grans nevades, el nostre Mag va rebre una visita: de terres no gaire llunyanes va arribar una bellíssima jove. Es deia Niobe i de ben petita ja havia tingut somnis i visions premonitòries. Ella, com tothom, havia sentit parlar molt del Maginet i els seus daus màgics. Convençuda dels poders, va pensar que ell podia ser el mestre perfecte: tenir poder no era prou, calia aprendre a fer-los servir. Amb aquest propòsit, un dia, decidí posar-se en marxa per obtenir l’ajuda del Mag...

1986-Autora: Maria Jaen.
Ilustración: Tina Gil.


Nit de reis 1987

Descargar cuento

 

 ...L’home va fer que no amb el cap. I, amb veu prima: —No, no l’aviseu! Em dic Maginet, de jove vivia al vostre poble i me’n vaig anar a córrer món. He aprés a llegir les estrelles del cel i sé les cançons dels pescadors de les illes gregues; conec els que travessen el desert amb les caravanes de camells i entenc el llenguatge de les flors i dels ocells..., però m‘ha picat una serp i estic malalt, molt malalt... Però cap metge no em cura...

1987-Autor: Ignasi Riera.
Ilustración: Carme Juliana.


Nit de reis 1988

Descargar cuento

 

 ...S’havia fet fosc, camí de casa, en Pau i els seus amics, el Daniel i l’Alba, s’havien assegut al capdamunt del carrer de les Escaletes.

—Si vull puc fer venir el mag Maginet —deia en Pau.
—No m‘ho crec— va ter en Daniel.
—Sé les paraules màgiques, i el meu avi diu...
—Digues les paraules màgiques, Pau! —va demanar l’Alba, i en Pau.

amb aire solemne va recitar:

D’aquí i d’allà
des de Sant Boi
fins a Cornellà.
El vol d’un mussol
la cua del gat
del Baix Llobregat.
Ara que fa fred,
vine, Maginet...

1988-Autora: Montserrat Galicia.
Ilustración: Mireia Vives.


Nit de reis 1989

Descargar cuento

 

...En Maginet s’havia aturat on l’aigua del canal es parteix: la part més important segueix cap a Can Mercader i l’altra es precipita en forma de cascada llepant l’antiga fàbrica de Can Rosés.

— Calla! No diguis res!— m’ordenà la veu de Maginet.
— Acosta’t.En Maginet mirava fixament el salt de l’aigua. Tenia la cara com il·luminada, amb una extraordinària expressió de felicitat.
—És ella!— digué... 

1989-Autor: Joaquim Vilà.
Ilustración: Rosa Tort.


Nit de reis 1990

Descargar cuento

 

 ...En un tres-i-no-res, s’havia organitzat un xafarranxo increïble: cotxes i motos de la policia, camions dels bombers, ambulàncies de la Creu Roja, l’alcalde i uns quants regidors de l’Ajuntament, periodistes de diaris i revistes, de ràdios i de televisions, i una gentada enorme que omplia la plaça i els voltants. L’embús de cotxes era fenomenal i ja no podien circular. Els clàxons protestaven: mec-mec!, mec-mec!...

1990-Autor: Jordi Vinyes.
Ilustración: José Ángel Gan.


Nit de reis 1991

Descargar cuento

 

...No us ha passat més d’un cop que tot és en silenci i, de sobte, sense que ningú no hagi tocat res, se sent un soroll? Doncs ja podeu tenir per ben segur que és en Melquiades, que, com que encara és aprenent de mag, no té gaire pràctica de moure’s entre vosaltres i, sense voler-ho, fa caure les coses!

Molts de vosaltres ja em coneixeu perquè alguna vegada m'heu trobat a dins dels vostres somnis. Ho sento!. Es que m’agrada tant entrar i ter el tafaner per aquests llocs!...

1991-Autor: Josep Fernàndez Quiles.
Ilustración: Manel Puig i Cuxart.


Nit de reis 1992

Descargar cuento

 

 ...“I una altra cosa: els Reis són Reis perquè fan servir aquestes capsetes, i sempre bé. En treuen joguines, eines, vestits i dolços per als nens...”

...“No ho entenem”, van dir els nens. “No tot s’ha d’entendre”, els va aclarir (o enfosquir) el mag.

Després de tantes experiències i de tantes aventures, en Pau i la Gràcia estaven impressionats, atabalats i feliços, com després d’un gran somni bonic quan et despertes.

1992-Autor: Josep Camps i Aleu.
Ilustración: Lluís Amela i Sabaté.


Nit de reis 1993

Descargar cuento

 

 ...Sóc a la cua, amb el pare, esperant el torn d’entrar a la tenda por tal de donar-li la meva carta. En Víctor, un amic del cole força entremaliat, és darrere nostre. No para quiet ni un moment.

—Què t’hi jugues que li trec el barret?
—Per què l’hi vols treure?
—Perquè estic segur que tota la seva màgia i els seus poders s’amaguen dins. Tu n’havies vist mai cap de tan llargarut?

Entrem i el mag Maginet ens saluda. El seu barret blau ens sembla un tros de cel estelat...

1993-Autors: Empar Fernández i Joan Tardà.
Ilustración: Gabriel Salvadó.


Nit de reis 1994

Descargar cuento

 

...Per cert, Maginet, t’he portat herbes remeieres de totes menes: camamilla, por quan els Reis d’Orient hagin passat per totes les cases dels nens i s’hagin menjat els torrons i begut el vi dolç. També t’he portat til·la... i tal com em vares demanar... la cua del gat!Gràcies, Brunilda, sense la cua del gat no sé si s’acomplirien les paraules màgiques per l’arribada dels Reis...

1994-Autora: Núria Coma i Massó.
Ilustración: Maikel.


Nit de reis 1995

Descargar cuento

 

...Mirava tothora pel seu telescopi... Fins i tot va trucar a les seves amigues, les bruixes Brunilda i Celeste i al gran encantador Jairo. I res, el resultat sempre era el mateix, sempre la mateixa resposta a la qual ell no podia trobar solució: “Conte que contaràs, tots els contes junts i ho trobaràs...”

...I precisament era en els contes que cada any s’escrivien on hi havia la solució a aquest galimaties. “Ho entens ara, Javier? —ostres! altre cop s’equivocava de nom— és en els contes on s’amaga el secret de l’arribada”.

1995-Autor: Ramon Montserrat.
Ilustración: Pilarín Bayés.


Nit de reis 1996

Descargar cuento

 

“El Maginet té al seu laboratori en el lloc més alt de la torre de la Miranda. Però ara deu estar molt enfeinat preparant l’arribada dels Reis d’Orient i donant ordres per muntar el campament”, va dir el Juanito. “No hi fa res”, va contestar l’Albert, “ell està acostumat a realitzar coses prodigioses. Jo crec que hi hauriem d’anar.” Dit i fet, tothom se’n va anar cap a la torre.

1996-Autor: Casimir Iglesias.
Ilustración: Martí Pérez.


Nit de reis 1997

Descargar cuento

 

- Ja t’ho deia jo que se’n casaria- replicà la Irene molt convençuda -L’any passat, quan el vaig veure al Campament, em va dir que treballava tot l’any assajant conjurs màgics i inventant fórmules poderoses. I això és molta feina!

- Vols dir? Apa, ja tornarem demà, potser llavors el Maginet ja haurà arribat. Hem d’anar a casa del Marc, que ens està esperant ja fa estona.

1997-Autora: Charo Campos.
Ilustración: Sergio Morraja.


Nit de reis 1998

Descargar cuento

 

...Guaita!, les columnes de l’Ajuntament. Quina foto més ben feta, i amb color. I ara que em ve a la memòria: no us han explicat mai que fa molts anys, un alcalde va treure les columnes amb els seus capitells per fe runa entrada a l’Ajuntament més gran. Després d’uns mesos d’haver-ho provat amb marcs i portes de fusta, de ferro, de formigó i pedra, sempre s’ensorrava i el soroll de la solciada despertava a tothom cada matinada...

1998-Autor: Laureà Palmer.
Ilustración: Inno Maza i Juanjo Calvo


Nit de reis 1999

Descargar cuento

 

 ...Al cap d’una estona els grans tornen de la seva exploració i van a recollir els seus germanets, però quan arriben als gronxadors no hi són. Busquen i busquen per tot el parc però no els troben enlloc.
- On deuen ser?- pregunta en Bernat.
- No ho sé, hem buscat per tot arreu- contesta en Martí.
La Clara que és l’assenyada, comenta
Jo crec que hauríem d’anar a buscar la teva mare, Rocio, ella sabrà que fer...

1999-Autora: Mireia Ylla-Català.
Ilustración: Gisela Daura


Nit de reis 2000

Descargar cuento

 

 ...Aquella nit, el Mag Maginet va trucar al Pare Noel. Feia molt de temps que no parlaven perquè tots dos sempre van molt enfeinats quan s’acosta Nadal. Però van estar contents de poder saludar-se, encara que fossin tan lluny un de l’altre. I després de parlar durant molta estona van tenir una brillant idea per poder aconseguir fer realitat el somni de la sara: veure els Reis sense moure’s de la seva nova ciutat...

2000-Autora: Marta Romagosa.
Ilustración: Marc Anglès.


Nit de reis 2001

Descargar cuento

 

 
...El Cap de la Guàrdia Urbana arriba al despatx amb una noticia d’última hora:

- “A l’observatori astronòmic del Tibidabo –diu- han detectat un objecte volador que anava cap a països llunyans. Estan segurs que l’objecte és la torre de la Miranda, però no saben a quin misteriós país es dirigeix, i, el que és pitjor, acaben de perdre-li la pista”...

2001-Autor: Carles Navales.
Ilustración: Octavi Ruiz.


Nit de reis 2002

Descargar cuento

 

...El Maginet mou la seva llarga mà, s’acaricia el barret, i amb un posat seriós comenta. “Aviam, jo comprenc les vostres incerteses. Precisament avui pot ser un dia especial per aclarir misteris. El nostre ajuntament ens ha regalat aquest ordinador amb connexió a Internet i mitja dotzena de cascos per entrar dintre la realitat virtual”...

2002-Autora: Lucinda Esdruga.
Ilustración: Paco Palmer.


Nit de reis 2003

Descargar cuento

 

 ...El mag, d’esquena a ells, treballava amb uns gots i unes ampolles de vidre, que treien fums de colors. En un cantó es veia la bola màgica que feia moure l’energia de la llum. Per la finestra sortia el telescopi per veure els estels. I a la taula era plena de llibres vells oberts, papers... En un dels extrems hi havia l’objecte, que semblava lluir més que mai...

2003-Autor: Jordi Izquierdo.
Ilustración: Olga Malavia.


Nit de reis 2004

Descargar cuento

 

...Era una cosa que mai havia tingut però que somiava sempre de tenir, que la faria la nena més feliç del món perquè mai més es trobaria tan sola; així que després de pensar va escriure amb una lletra molt gran perquè s’entregués molt bé. Va dibuixar petons, flors i estrelles i, entre les estrelles, va dibuixar-hi l’única cosa que demanava: una nina amb una trena molt llarga...

2004-Autora: Margarita Espunya.
Ilustración: Josep Castro.


Nit de reis 2005

Descargar cuento

 

...Centenars de campanetes varen dringar alhora, aquell so em va recordar la fadeta, crec que no la oblidaríem mai.
No sé com, el Tram va parar al nostre davant. El Rei Negre va baixar, i li va donar un sobre platejat a la Sukaina, a mi em va acaronar la galta. No ens ho podíem creure! A la Sukaina li tremolaven les mans, es va abraçar a la Sofia ensenyant-li el sobre. En Jordi que estava més tranquil, el va obrir. Dins hi havia dos bitllets d’avió per anar i tornar del Sàhara i una carta que deia: ...

2005-Autoras: Glòria Alcàcer i Carme R. Raquejo.
Ilustración: Marcos Morán.


Nit de reis 2006

Descargar cuento

 

...Jo vivia on ho fan ara els iaios, a Sant Ildefons. Llavors no tenia gaire consciència de que existís una ciutat més gran que el barri, doncs perquè gairebé no en sortia d’allà.
De vegades, els diumenges, anàvem a Can Mercader, i ja em semblava molt lluny! S’havia de passar un pont sobre la via del tren; era de ferro, molt alt i em feia una mica de vertigen...

2006-Autora: Mercè Barral.
Ilustración: Josep Escalé.


Nit de reis 2007

Descargar cuento

 

...Tots els nens corríem al darrere, els patges ens repartien caramels boníssims fets amb pols d’estels.En Arribar a la plaça de l’església, el Rei Negre, que era el més valent i encara ara és el meu favorit, pujava per l’escala que s’enlairava amunt, amunt, i molt a poc a poc baixava fins al balcó de l’ajuntament i, des d’allà estant, tots tres saludaven els nenes i nenes que, embadalits, els miràvem...

2007-Autoras: Isabel Barberà Molina,
Elisa Martínez Tobed i Mercé Llach Gràcia.
Ilustración: Carme Solé Vendrell.


Nit de reis 2008

Descargar cuento

 

...Dit i fet, Aquella mateixa nit, mentre le Mag Maginet tornava al seu telescopi, en Ninini i en Melquiades es van posar a treballar: “Això és una esfera de vidre màgic. A dintre anem vessant amb molta cura les il·lusions recollides. Amb unes trenta en tindrem prou...”

2008-Autor: Jordi Cienfuegos.
Ilustración: Lluïsa Valiente.


Nit de reis 2009

Descargar cuento

 

...Com sempre, els nens i nenes, acompanyats dels seus pares, van portar les cartes al Mag Maginet. Aquell vell savi els esperava al Campament Oriental, dins d’una gran haima il·luminada amb foc de veritat i moltes, moltes estrelles, perquè sempre s’hi ha d’anar a la nit. Ell està acostumat a treballar de nit i a descansar de dia, perquè la seva feina és ser astrònom – mirar el cel amb el seu gran telescopi, situat allà dalt, a la torre de la Miranda, la torre més alta i bonica de Cornellà...

2009-Autoras: Glòria Hernàndez i Miralles y
Maricruz Herreros Martínez.
Ilustración: Muntsa Amigo Olmos.
Descargar cuento

 

Els Reis d'Orient acabaven d'arribar, amb molts regals, a Can Mercader. Quan van arribar es van trobar el Mag Maginet dormint al Palau de Can Mercader. El Mag Maginet encara no s'havia traslladat a la Torre de la Miranda, ja que encara faltaven 20 dies per Nadal.Un cigne del Palau, quan va veure arribar els Reis...

2010-Autores: Escrito por las clases de P5:
- Dofins del CEIP Anselm Clavé, curso 2006-2007
- Taurons del CEIP L'Areny, curso 2007-2008
con la ayuda su maestra Maribel Cuevas Gil.
Ilustrado y diseñado por: UXUA.
 

—Seu Joan— em va dir.
Vaig seure i li vaig allargar la meva carta, amb la mà una mica tremolosa. Ell em va dir:
—Estigues tranquil, Joan, els Reis et portaran el monopatí i faran tot el que puguin perquè l'àvia es posi bona. Quan els vegis arribar crida ben fort les paraules màgiques...

2011-Autora: Glòria Alcacer Gasch.
Ilustrado y maquetado por: Marga Gascón Sanz.
 

—Mira— li va dir el mag —. Jo et puc ensenyar a fer màgia, si tu vols, i d'aquesta manera podràs trobar els lladres. Però pensa que és molt difícil, hauràs d'estudiar molt i hauràs de venir a fer els experiments al meu laboratori de la torre de la Miranda. Allí hi tinc d'altres alumne, tots molt bons. Hauràs de treballar moltes hores al dia...

2012-Autora: Maite Benet
Ilustraciones: Montserrat Suñé
 

El Mag Maginet és un mag molt poderós que, com sabeu, viu a la Torre de la Miranda. Observa els ocells i les estrelles, investiga pocions i vigila totes les nenes i els nens de Cornellà. Té una llibreta màgica amb fulls que mai no s'acaben i on apunta tot el que feu, també les trapelleries!

2013-Autora: Griselda Martín Carpena
Ilustraciones: Ermisenda Soy
 

—Samira, som aquí de part del mag Maginet de Cornellà, de l'altre costat de la Mediterrània. Jo em dic Melquíades i el meu company, Gamaliel, i venim a demanar-te el telescopi que el patge Tahat us va portar. És màgic i és necessari per a tots els nens i nenes de Cornellà, perquè siguin feliços...

2014-Autor: Josep Nadal
Ilustraciones: Ana Cafano


Descargar cuento

 

Era ben estrany, aquell país. Els arbres eren de xocolata i les flors, de caramel, i estava ple de nens i nenes que l’acompanyaven. Saps? Anàvem tots cap a Cornellà dalt de carrosses, travessant muntanyes i rius.
El Mag Maginet anava a la primera, que era molt, molt gran, de color blau i amb moltes estrelles.

2015-Autora: Pilar Portugués
Ilustraciones: Olga Turú


Descargar cuento

 

...I vet aquí que, com sempre, vaig llevar-me de matinada a la meva estimada Torre de la Miranda, quan encara era de nit, la ciutat dormía i les granotes de Can Mercader sortien a menjar a l'estany dels peixos taronges. Ja sabeu com som els Mags... gairebé no dormim i jo ja estava nerviós per la propera arribada dels meus estimats amics Melcior, Gaspar i Baltasar.

2016-Autora: Sandra Moya
Ilustraciones: Aina Ai


 

Descargar cuento

 

 

Hola, bon dia, jo sóc la Marieta. Aquest jardí de l'escola bressol és casa meva, li diuen La Trepa. Aquí visc amb les meves germanes, amigues i amics, les papallones, les formigues, i tots els dies sentim el cant dels ocells.

2016-Autora: Lucinda Estruga
Ilustraciones: Sara Roig


 

-On és en Maginet? -preguntà en Melquíades a en Bernat.
-Ha anat al riu a veure l'Ondina -li contestà ell, sense deixar d'escombrar el laboratori de la Torre de la Miranda.
-L'Ondina, l'Ondina...-feu en Melquíades una mica engelosit. És clar, abans, ell era l'únic ajudant del mag. -Una pregunteta, Bernat, tu em sabries dir com es
van conèixer, en Maginet i l'Ondina?

2018-Autora: Mireia Xortó
Ilustraciones: Elisabeth Quintana


Descargar cuento

 

- Melquíades! Melquíades... desperta!

Però en Melquíades, el fidel ajudant del Mag Maginet, en aquell precís instant somia que neda en una piscina plena de xocolata. Fa mitja volta al llit i amaga el cap sota el llençol.

2019-Autora: Marta Roset
Il·lustraciones: Mònica Bonet


Descargar cuento

  Em pregunto què pensarà el Mag Maginet quan vegi aquesta carta... a qui se li acut demanar la lluna als Reis? No sé què és pitjor, si demanar la lluna o demanar una pizza. Si la Gina continua desitjant aquestes coses tan estrafolàries potser els Reis passaran de llarg...

2020-Autora: Júlia Tardà Fernández
Ilustraciones: Carole Edet


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
25737 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.