Buscar
Prop de 300 alumnes i un centenar de docents de Cornellà reben formació en robòtica
11/01/2019  Alumnat i professors de sis escoles de la ciutat s'han introduït en el món de la programació i la robòtica amb el projecte EduLab del Citilab.

Uns 270 alumnes de 6è de primària i 85 professors i professores s'han introduït en el món de la programació i la robòtica durant el primer trimestre escolar amb el projecte EduLab del Citilab. Durant els mesos de novembre i desembre, un equip del Citilab s'ha traslladat a les aules de sis escoles de Cornellà per dur a terme les primeres sessions del desenvolupament d'un dels projectes que contempla el projecte EduLab: la construcció, la programació i la customització del robot del Citilab.

Des d'abans de l'inici del curs escolar i fins l'octubre, el professorat de l'escola Abat Oliba, l'escola Anselm Clavé, l'escola Ignasi Iglésias, l'escola Martinet, l'escola Mediterrània i l'escola Suris va participar en una formació d'introducció a la programació i la robòtica amb l'objectiu de poder co-crear activitats educatives amb l'equip del Citilab i oferir suport als seus alumnes un cop iniciat el curs. Aquesta co-creació no només pretén tenir en compte les necessitats educatives de l'alumnat sinó que, a més, es fa amb l'objectiu de transmetre tot el coneixement necessari per tal que s'apliqui l'ensenyament de programació i robòtica de manera transversal i amb suficient autonomia en l'activitat habitual del centre.

Els alumnes de Cicle Superior dels centres educatius cornellanencs han après a moure's per l'entorn de programació MicroBlocks i s'han familiaritzat amb l'estructura i el funcionament del Fantàstic, el nou robot autòmata del Citilab. Al llarg de l'any, l'autòmat serà customitzat i utilitzat per l'alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Infantil i, a més, s'iniciaran la resta de projectes que seran diferents a cada escola en funció dels interessos particulars.

Durant l'any 2018, l'equip del Citilab ha treballat en el disseny i la construcció d'aquest nou robot que serà l'aliat indispensable de tots els nens i nenes durant el seu procés d'aprenentatge de programació i robòtica a les escoles cornellanenques.

 


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41825840 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.