Buscar
L'Ajuntament de Cornellà alerta la ciutadania d'un petit augment de contagis
16/07/2020  Demana extremar les mesures de seguretat contra la Covid-19 per evitar nous rebrots.

Segons les dades facilitades pels serveis públics de Salut, a Cornellà hem passat de 9 contagis per coronavirus a 38 en una setmana. Aquest increment ens ha de posar en alerta activa i ha de conscienciar-nos de la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar nous contagis que serien perjudicials per a la nostra salut i per a l'economia de la ciutat. 

Per fer front a la situació, l'Ajuntament de Cornellà i el Departament de Salut de la Generalitat han creat una comissió de gestió i coordinació per a la Covid-19, que es reunirà diàriament per fer seguiment dels casos que es detectin i aplicar les mesures que siguin necessàries. Els professionals d'ambdues administracions treballaran de forma conjunta per atendre a les persones i famílies afectades per aquesta malaltia i assegurar-se que segueixen el confinament correctament, per a evitar nous rebrots a la ciutat. L'Ajuntament s'ha ofert a col·laborar amb personal municipal per reforçar l'actuació comunitària per contenir la propagació dels contagis, i ha demanat que els casos que es detectin puguin fer-se les proves PCR de forma ràpida perquè tinguin el seguiment mèdic necessari com més aviat millor.

Així mateix, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin aquestes mesures, amb la col·laboració d'equips d'educadors cívics que informen la ciutadania. Es controlaran les aglomeracions de grups , l'ús de les mascaretes, s'inspeccionarà l'activitat econòmica de proximitat per tal de recomanar que no es produeixin relacions grupals innecessàries, i es demanarà la corresponsabilitat de tothom, comerciants i usuaris.

Fins que la crisi sanitària pel coronavirus no acabi, la vida pública i les activitats de lleure de la població hauran de ser prudents per a evitar el contacte amb altres persones i reduir així el cercle de possibles focus de propagació de la malaltia. Per aquest motiu, mantindrem les diferents iniciatives portades a terme per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. També és recorda i es demana que els vianants circulin pel costat dret del carrer o la vorera.

En aquest sentit, el Consistori expressa la seva confiança en la intel·ligència social per a frenar novament el coronavirus, no obstant això, extremarà el compliment de totes les mesures per a evitar un nou rebrot del virus, que ens situï un pas enrere en la lluita contra la malaltia, i amb unes conseqüències econòmiques i socials que implicarien un desastre.© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41757450 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.