Buscar
Reestructuració del servei de recollida d'escombraries i de la neteja de la ciutat
17/07/2020  S'adequa a les noves necessitats i nous comportaments per part de la ciutadania.

L'Ajuntament de Cornellà ha reestructurat en els darrers mesos el servei de neteja viària i de recollida dels contenidors d'escombraries d'acord amb les necessitats que han anat sorgint des de l'inici de la crisi de la Covid-19. S'han reforçat les tasques de desinfecció, s'han canviat alguns horaris i freqüència de recollida en vista de les mesures de protecció que calia prendre, i també davant de certs canvis en l'ús dels contenidors per part de la població.

Més freqüència de recollida

Els serveis municipals de neteja han detectat un augment de l'ús dels contenidors blau (paper i cartró) i especialment groc (envasos) des del mes de març, confirmat a nivell general per les plantes de tractament de residus. Per això, aquests contenidors que es buiden diàriament, de dilluns a diumenge cada matí, ara també s'hi fa una segona recollida, de repàs, dimarts i dijous a la tarda amb un equip especial.

A més, s'ha implementat un servei especial cada tarda amb un camió compactador de càrrega posterior, que atén les incidències en alguna plataforma de contenidors concreta que no es poden assumir amb els camions que fan el servei habitual, que fan la recollida de manera automatitzada.

De tota manera, un ús adequat per part de tothom de tots els contenidors, i en els horaris que corresponen, és la millor manera d'evitar aquestes incidències i d'evitar molèsties al nostre barri.

En aquest període, també s'ha aprofitat per fer manteniment dels contenidors, pintar-ne de nou alguns, i renovar-ne d'altres que necessiten una reparació, en especial elements mecànics com el pedal que permet aixecar la tapa amb el peu.

Desinfecció de l'espai públic

Una màquina específica per a desinfectar l'espai públic que es va adquirir aquesta primavera ara s'ha destinat a la neteja dels jocs infantils. Es fa de dilluns a dijous cada nit, de 23 a 7 hores, quan un equip de treball recorre totes les àrees de jocs infantils de la ciutat, que queden desinfectades dues vegades per setmana.

A més, de dilluns a divendres, cada matí surten dos equips de treballs destinats a la desinfecció de bancs públics i alguns elements com baranes, etc., elements que queden nets i desinfectats dues vegades per setmana. Aquests tipus de serveis s'han posat en marxa des de la fi del confinament i han suposat un cost extra de 8.000 euros mensuals.

També es desinfecten els contenidors cada nit, i cada tres dies, es neteja el seu entorn (les plataformes) amb aigua a pressió. I es netegen també amb aigua a pressió els carrers principals de la ciutat, segons un recorregut que els equips que se n'encarreguen completen cada 48 hores.

Horaris de recollida d'escombraries

Dipositar els residus que generem diàriament de manera correcta, al contenidor corresponent, possibilita que molts d'ells es puguin reciclar i així es contribueix a preservar el medi ambient, tot disminuint la despesa municipal en les plantes de gestió de residus.

I fer-ho de manera correcta i en l'horari estipulat evita molèsties al veïnat, i serveix per mantenir la ciutat més neta i endreçada.

Aquí podeu consultar aquests horaris i què s'ha de llençar a cada contenidor.

Deixalleries

Si heu de llençar residus especials o de grans dimensions, la Deixalleria de Cornellà obre de dilluns a diumenge i és gratuïta per als usuaris particulars.

I de dilluns a divendres, la deixalleria mòbil també continua en funcionament, passant un cop per setmana per tots els barris de Cornellà. S'hi poden portar pràcticament els mateixos residus que a la Deixalleria, excepte dels de gran format. En aquesta pàgina podeu consultar més detall quin tipus de residus s'hi han de portar.

 Horaris de les deixalleries de Cornellà

 

 

 

 

 

 


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41756784 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.