Buscar
Revolver místico para renacer en la maternidad - Exposició d'Agustín Santoyo i Anna Nin a l'Espai d'Art Moritz
03/03/2020  

L'exposició, que es podrà visitar del 10 de març al 24 d'abril de 2020 ens retrata les sensacions viscudes per Agustín Santoyo durant l'acompanyament en les 36 hores de part de la seva companya, l'Anna Nin, que van donar a llum a la seva filla Nina.


“(…) Morí para renacer en ti, madre”

 

Amb aquestes paraules l'artista escènica de Cornellà Anna Nin i l'artista visual mexicà Agustín Santoyo, ens submergeixen en una espiral colorista i intimista sobre la creació. “Revolver místico para renacer en la maternidad” sorgeix del procés personal de la parella en la gestació i naixement de la seva filla primogènita Nina.

Agustín Santoyo, a través d'un conjunt d'obres autobiogràfiques en acrílic sobre tela i tinta xinesa sobre paper de cotó, ens retrata les sensacions viscudes durant l'acompanyament en les 36 hores de part de la seva companya i que van donar a llum a la seva filla Nina. Santoyo va més enllà de la tela i multiplica els colorits patrons dels seus quadres, els quals ens remeten a la cultura popular i artesanies de la seva terra mare, en els murs i sostres de l'espai expositiu que habita.

De tornada a la seva localitat natal, Anna Nin ens presenta a través dels seus textos autobiogràfics i una acció performàtica, les pors silenciades que emergeixen en el viatge de la maternitat.

Una experiència en la qual l'espectador podrà vivenciar aquesta dansa a temps i contratemps entre vida i mort; i tornar-se còmplice d'aquest esquinçament ancestral en què tot, es cobreix de mare.

 

L'exposició es podrà visitar a l'Espai d'Art Moritz de l'10 de març a el 24 d'abril de 2020 i, a més, comptarà amb tot un seguit d'activitats relacionades amb ella, totes d'accés lliure.

 

Dimarts 10 de març, 19: 00h

inauguració:

Visita guiada a càrrec de l'artista plàstic Agustín Santoyo.

Performance amb Anna Nin (direcció i interpretació), Matías Inzunza Osorio (guitarra), Adriano Galante Sánchez (disseny de so) i Cor de Veus de Mars de Cornellà de Llobregat.

 

Dijous 26 de març, 17: 30h

Cos, pintura i llegenda familiar

Taller d'art en família a càrrec d'Agustín Santoyo.

Requereix inscripció prèvia.

 

Dimarts 21 d'abril, 18: 00h

Art i feminitat

Visita guiada i col·loqui.

 

DESCARREGA EL PROGRAMA

 

Inscripcions i més informació:

AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DEPARTAMENT DE CULTURA

TEL. 93 377 12 feb (EXT. 1480)

CULTURA@AJ-CORNELLA.CAT

 

VOLS ESTAR SEMPRE BEN INFORMADA DE L’ACTIVITAT CULTURAL DE CORNELLÀ?

Subscriu-te al Butlletí setmanal de Cultura Cornellà.

- Segueix a @culturacornella a les xarxes socials. (Facebook, Instagram i Twitter)


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41724518 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.