Buscar
S'activa l'alerta de Protecció Civil davant la previsió de fortes ventades
29/01/2015  

Guàrdia Urbana

En base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase d'Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per vents. Segons informa l'SMC, s’esperen ratxes màximes de vent que superaran del llindar de 25 m/s (90 km/h) a partir del migdia de dijous 29 de gener. El vent bufarà de component oest i amb major intensitat a les zones més elevades.

[Actualització a les 18:00]. Segons informa el SMC, en la seva darrera actualització incorpora la comarca del Baix Llobregat en zona de previsió de perill de 5 sobre 6. Per tant en aquesta comarca es podran superar ratxes de vent de 35 m/s (120 km/h) aquesta nit i matinada de divendres.

[Actualització divendres, a les 13:00]. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT i l’ha deixat en situació de PREALERTA un cop finalitzat l’episodi de ventades iniciat ahir sense que s’hagin produït incidències de rellevància.

Recomanacions de seguretat:

Si sou a casa
- Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
- Eviteu deixar testos o altres objectes a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer.

Si sou a l'exterior
- Vigileu amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
- No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
- Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.

Si heu de conduir
- Consulteu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
- Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
- Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
- Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
- Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Si feu una activitat de lleure
- Aneu amb compte en practicar esports a l'aire lliure.

El fenomen s’iniciarà el matí de dijous i s’anirà estenent a tota Catalunya a partir del migdia i durant la tarda, amb especial intensitat al sud de la Catalunya Central, les comarques de Barcelona, inclòs el Barcelonès, i el prelitoral de Tarragona. El punt àlgid de l’episodi s’iniciarà la matinada de dijous a divendres i es mantindrà durant el matí. Es preveu vent sostingut amb valors elevats en combinació amb ratxes de vent importants.

Notícies de Protecció Civil
@emergenciescat


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41756634 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.