Museu Palau Mercader

Coneix-nos

El Museu Palau Mercader es troba al bell mig del parc de Can Mercader, i compta amb d'altres equipaments vinculats.

El Palau Mercader

El Palau va ser construït entre els anys 1865 i 1867 per encàrrec de Joaquim de Mercader i Belloch, com a torre d'esbarjo. L'any 1899, amb motiu d'un daltabaix econòmic que obligà la família a vendre la seva residència de Barcelona, un palauet al Passeig de Gràcia, van traslladar la seva residència oficial a Cornellà. En aquest moment, el palau de Cornellà va ser rehabilitat per tal de poder acollir alguns conjunts de mobiliari neo-àrab, així com les col·leccions del seu Museu d'Antiguitats i del Gabinet d'Història Natural. El Museu Palau Mercader mostra així la decadència d'una família aristocràtica catalana entre mitjan segle XIX i primera meitat del segle XX, i proporciona un exemple il·lustratiu de les formes de vida i els gustos de les classes benestants catalanes, entre 1864 i 1953.

Visita el Museu Palau Mercader

20141123_Visita Museu Palau Mercader-15783.jpg

20180311_Can Mercader hivern-6337.jpg

El Parc de Can Mercader

Al peu del desnivell que separa el barri de Sant Ildefons del barri d’Almeda, Can Mercader és una gran zona verda que limita pel nord amb el reial Canal de la Infanta i la via de Renfe, pel sud amb la carretera de l'Hospitalet, per l'est amb la ronda de Dalt i per l'oest amb l'avinguda del parc de Can Mercader.

Correspon a al finca que els Mercader-Belloch posseïen al voltant del seu palau. Avui dia és el principal pulmó verd de Cornellà, amb 10 hectàrees, i convertit en un espai polivalent per promoure la cultura, les activitats familiars i la vida saludable.

Parc de Can Mercader

La Torre de la Miranda

Situada a l'avinguda Salvador Allende, al barri de Sant Ildefons. Aquesta emblemàtica torre va ser construïda l'any 1900, per Jaume Gustà i Bondia (Barcelonam 1853-1932), i marcava el límit de la finca per la seva part superior. D'estil neo-mudèjar i planta hexagonal, la va fer construir Arnau de Mercader com a mirador sobre la plana del Llobregat i per poder estudiar les aus. Les darreres recerques permeten suposar, a més, que hi devia instal·lar un observatori meteorològic.

TORREMIRANDA_090320_Vistes Torre de la Miranda_03.jpg

20171029_Activitats Dia Matematiques-15990.jpg

La seu del MMACA

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader, un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions i activitats de tota mena on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic.

Ha estat promogut per l'Associació per Promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), i gràcies a la col•laboració de l'Ajuntament de Cornellà exposa permanentment la col•lecció 'Experiències matemàtiques', constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.

Web del Museu de Matemàtiques de Catalunya