Cornellà: ni un pas enrere en la lluita contra la violència de gènere

Departament de Polítiques d'Igualtat

Cornellà se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre. I ho fa amb esperit reivindicatiu i sumant sinergies per apoderar la dona i per potenciar el treball col·lectiu entre administració local i entitats ciutadanes, amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania i treballar per la igualtat, en un sentit ampli i transversal, des de la prevenció i l'educació.

Amb aquesta voluntat, durant el mes de novembre, l'Ajuntament, des del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i amb la col·laboració d'entitats com el Consell de la Dona o la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista, duen a terme diverses iniciatives de conscienciació dirigides a tota la ciutadania i que tenen com a acte central la lectura del manifest de condemna contra la violència de gènere el divendres, 24 de novembre, a partir de les 17.30h, a la plaça de l'Església.

Protocol d'intervenció i coordinació institucional

Des de l'any 2000 Cornellà compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria de les diferents institucions i departaments involucrats en aquest tema. A més, és un dels pocs consistoris que té un programa d'atenció psicològica per a dones i els seus fills i filles, i també compta amb els programes del Centre de Salut Mental (CSM) i CSMIJ de Sant Joan de Déu (programa TEVI) per atendre a menors que han estat testimonis de violència masclista.

Atenció personalitzada i seguiment

Fins al mes setembre de 2017, el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) va atendre a 83 dones víctimes de maltractaments, gairebé un 25% més que l'any anterior. Del total de dones ateses, un 18% han efectuat denúncia per maltractament seguint els protocols pertinents. La franja d'edat més nombrosa és entre els 41 i el 50 anys, seguida per les dones de 31 a 40 anys.

L'educació és clau per tenir joves conscienciats i actius

El juny de 2015 va néixer la Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat (XAJI) a Cornellà, una iniciativa conjunta amb la plataforma contra les violències de gènere i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci. A dia d'avui al voltant de 80 joves dels diferents centres d'educació secundària del municipi formen part d'aquesta Xarxa, la més nombrosa del Baix Llobregat.

LLEGIX LA NOTA DE PREMSA COMPLETA
LLEGIX EL REPORTATGE AL CORNELLÀ INFORMA
DESCARREGA'T EL PROGRAMA D'ACTIVITATS