Set milions en inversions: amb prudència, però sense pausa

La partida d’inversions sol concentrar molts titulars quan és l’hora de presentar un pressupost. El 2023, està previst que superi els 7 milions d’euros, una xifra una mica per sota de l’any passat. Això no és casual: destinem a inversions aquella quantitat adequada per mantenir l’equilibri pressupostari, sense haver d’apujar la pressió fiscal, i sense concertar noves operacions de crèdit.

Si desgranem a què es destinen aquestes inversions, trobem novetats com el projecte d’accessibilitat a Can Mercader –un ascensor des del mirador de Salvador Allende-, o un nou equipament annex a l’escola Verdaguer; tots dos es faran realitat després d’haver pogut concertar el seu finançament amb altres administracions, l’Àrea Metropolitana i la Diputació, respectivament.

Posar ascensors entre l’avinguda de Salvador Allende i Can Mercader suposarà facilitar molt l’accessibilitat des del barri de Sant Ildefons al parc, el nostre principal pulmó verd urbà, i viceversa, des d’Almeda. Accessibilitat que suposarà per a famílies, persones grans o mancades de mobilitat una bona notícia, n’estic segur.

També trobem en l’apartat d’inversions partides destinades a completar projectes iniciats el 2022, com la urbanització dels carrers Tirso de Molina i Albert Einstein, o el tram de l’avinguda República Argentina més proper al mercat, entre d’altres. És a dir, es completen actuacions que ja s’estan fent realitat (la majoria emmarcades en l’estratègia Cornellà Natura), per la qual cosa es pot dir que arribem a aquest any de final de mandat amb els deures fets. Millor dit, donant compte dels nostres compromisos.

I torno a subratllar que tot això és possible sense augmentar la pressió fiscal, o sigui, havent determinat congelar els impostos i taxes municipals. És més, tenint en compte la inflació real de 2022, la pressió fiscal baixarà significativament sobre la ciutadania, al mantenir aquests tributs els mateixos tipus.

Les inversions s’han anat fent realitat, tot i les dificultats, amb prudència, però sense cap pausa. L’any passat vam veure com es feien realitat dues noves biblioteques i com l’escola de música estrenava un nou emplaçament molt més ampli a Can Bagaria. És a dir, tot i el sotrac de la pandèmia, hem aconseguit concretar els compromisos que plantejàvem: increment de la dotació en seguretat ciutadana, més espais de cultura i de formació, més recursos per al manteniment de la ciutat, i més projectes de naturalització de l’espai urbà.

I ho hem fet des del diàleg, de la suma de complicitats i d’esforços, plantejant aquests projectes de manera oberta en espais de debat com l’ASUECO, on podem anar de la mà de les entitats de la ciutat que també tenen com a prioritat la suma, el diàleg. Tot això crec que ens fa més forts, i així ho dic. Tot això són fonaments sòlids per al futur de Cornellà.