Cornellà Natura

Cornellà fa un pas endavant per seguir lluitant contra el canvi climàtic

El PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima) guiarà l’acció municipal a la mitigació d’emissions i adaptació de la ciutat al canvi climàtic fins a l’any 2030.

L'Ajuntament de Cornellà va aprovar en el ple del mes de desembre el PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima) que guiarà l’acció municipal a la mitigació d’emissions i adaptació de la ciutat al canvi climàtic fins a l’any 2030.
Els grans objectius d’aquest pla són reduir en un 55 % l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, combatre la pobresa energètica, adaptar la ciutat als riscos ambientals que comporta el canvi climàtic, millorar els hàbitats naturals de la ciutat i la seva biodiversitat, i finalment plantejar les bases per poder arribar a la neutralitat energètica a l’any 2050

Amb aquest pla, Cornellà renova els acords establerts pel primer Pla d'Acció per l'Energía Sostenible (PAES), que data de 2008, i assumeix l’objectiu d’adaptar la ciutat als impactes creixents del canvi climàtic.

El PAESC serà accessible a través del portal web municipal, i serà adaptable, avaluable i revisable cada dos anys. De fet, consta de dos plans diferents interdependents: el PME (Pla de Mitigació d’Emissions), elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona, i el PLACC (Pla Local d’adaptació al Canvi Climàtic), desenvolupat amb l’ajuda de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on es detallen els diferents escenaris, els riscos associats, i les accions a implementar com ara la plantació d'espècies vegetals, la xarxa de punts d'aigua i espais refrescants, la generació d´ombres a l´espai públic i el Pla de contingència per als períodes de sequera, entre d'altres.


L’anterior PAES va permetre reduir un 41 % les
emissions entre 2005 i 2020. Es van dur a terme
18 accions i 20 més segueixen en curs.

El cost acumulat total de no actuar a 15 anys, per Cornellà, és de 661,83 milions d’euros. Això, suposa 8 vegades el pressupost de l’ajuntament del 2021.

Cornellà podrà ser un municipi amb més
autonomia energètica, més saludable, més
resilient als canvis ambientals, més habitable
i amb més qualitat de vida.


 Vídeo divulgatiu del PLACC