El Pla Local de Seguretat arriba als quatre anys assolint la major part dels seus objectius

Guàrdia Urbana

El Pla Local de Seguretat de Cornellà (Plasecor) va ser aprovat el 2011, establint la coordinació i la planificació de tots els cossos de seguretat con a mecanisme bàsic de funcionament. En aquest període s'ha anat seguint el full de ruta establert per la Junta Local de Seguretat, la Comissió del Pla i el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, fins a aconseguir complir més de dos terços dels objectius plantejats inicialment.

Un exemple és la posada en marxa de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Urbana, que juntament amb la Unitat de Convivència, realitzen una labor de prevenció i atenció a la ciutadania des de la proximitat amb l'objectiu de prevenir actes incívics, l'ús incorrecte dels espais públics i evitar la pertorbació de l'ordre públic. Aquestes unitats funcionen en horaris de tarda i nit i patrullen tant a peu com en vehicles per diferents zones de la ciutat. La posada en marxa de les Unitats de Convivència i de Seguretat Ciutadana ha suposat la reducció (fins a un 45%) de les denúncies per l'incompliment de les ordenances municipals.

App de seguretat

Una altra fita ha estat el desembre de 2013, quan l'Ajuntament va posar a la disposició dels ciutadans una aplicació mòbil gratuïta de seguretat, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per actuar en casos d'emergència.

El Plasecor s'ha estructurat en tres eixos estratègics d'actuació, vinculats a la persona, els serveis i la ciutat, segons el tipus d'actuació previst, dels quals s'ha fet un seguiment continuat per part de tots els actors implicats. A més de les actuacions que continuen en procés, l'avaluació del pla permetrà adaptar noves iniciatives de treball i preveure els àmbits que convé reforçar en el futur.