L’educació, eix vertebrador de la política municipal

Departament d'Educació

L’educació és novament un dels objectius prioritaris per a l’Ajuntament de Cornellà i es manté la voluntat de mantenir una xarxa transversal del coneixement que implica famílies, centres educatius i entitats locals del municipi. Aquesta xarxa està adreçada a tota la ciutadania, independentment de la seva edat, i permet accedir a programes formatius i serveis municipals de suport a l’educació i a la formació en valors fora de l’horari lectiu. Principalment, aquesta oferta està adreçada als més de 12.000 infants i joves escolaritzats a la ciutat, tot i que també hi ha un ampli ventall de propostes per a adults i famílies.

Com a mostra d’aquesta voluntat, el Consistori destina aproximadament l’11% del pressupost d’aquest 2020 al desenvolupament de projectes i serveis vinculats a l’educació obligatòria (primària i ESO), la postobligatòria i la formació continuada, així com a les escoles bressol, centres i serveis municipals; l’escola municipal de música Roser Cabanes –que canviarà d’ubicació aquest curs–, i l’escola d’educació especial Virolai. En total, són 2.364.605 € els que es destinaran a l’ensenyament, a banda de la partida pressupostària destinada al manteniment d’equipaments educatius de Cornellà.

Durant aquest any, es mantindran tots els projectes formatius desenvolupats fins ara, d’on destaca un increment en la dotació econòmica del Citilab per seguir lluitant contra la bretxa digital. També s’impulsarà el projecte "Cornellà Aprèn" i l’Escola d’Humanitats, que es va posar en marxa al març del 2018 amb l’objectiu de promoure valors com la igualtat, la perspectiva de gènere i el pensament crític a través de cursos, tallers i conferències. L’Escola d’Humanitats va començar com una prova pilot i, arran de la bona rebuda per part de la ciutadania, incrementarà la seva oferta al llarg d’aquest curs.

En total, al llarg de 2019-2020 hi hauran més de 200 propostes educatives, també programes com el Pla Educatiu de l’Entorn, Educar per Créixer i el Dyned per millora la competència en llengua anglesa i estudi assistit. Principalment, l’Ajuntament de Cornellà pretén complementar la formació obligatòria de les aules i ampliar la formació curricular dels escolars.

  Els centres educatius obren les portes a les famílies durant el març per mostrar els seus projectes
     

El Citilab amplia el seu pressupost per seguir acostant les TIC a la població

L’Ajuntament destinarà un milió d’euros del pressupost d’aquest 2020 al Citilab per incrementar els seus projectes formatius sobre noves tecnologies. Destaca, per exemple, la formació en robòtica i programació per a joves, el “SeniorLab“ per acostar les xarxes socials a la gent gran o les “JamToday“, la primera xarxa europea dedicada al disseny aplicat de jocs amb l'objectiu d'establir un eix de treball comú en la creació de jocs educatius.