8 de novembre, prova de sirenes que alerten de risc químic

Aquest dijous 8 de novembre, a les 12 del matí, tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2018. Durant la prova, sonaran 82 sirenes instal·lades a 38 municipis de Catalunya. Concretament, a Cornellà de Llobregat, la sirena està situada a l'edifici de l'Ajuntament  i sonarà a les 12.00 hores (inici alarma) i a les 12:10 hores (fi alarma). Aquestes sirenes pertanyen al Sector Químic del Llobregat- Barcelonès.

La prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i que sàpiguen com actuar en cas d'emergència. L'alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

Catalunya aplega un important teixit industrial que és un motor econòmic del país. Algunes d'aquestes indústries són del sector químic i, encara que són molt segures, inevitablement comporten un cert risc. Els accidents per risc químic requereixen una resposta molt ràpida i eficaç, per això és molt important que seguiu els consells d'autoprotecció.

CONSELLS EN CAS D'ACCIDENT QUÍMIC

Un cop sentiu l'alarma a través de les sirenes, la mesura de protecció més segura seria confinar-se a l'edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l'avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l'escola o els avis al casal o residència. Els responsables d'aquests centres estan formats per actuar en cas d'emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l'interior del vehicle.
També es important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l'exterior dels edificis.

Durant l'emergència informeu-vos, i escolteu la vostra emissora local de ràdio o una emissora de notícies, seguiu el twitter de Protecció Civil (@emergenciescat ) i d'altres mitjans de comunicació per informar-vos de l’evolució de l’emergència i de les accions a seguir.

 

Més informació a la web de la Generalitat