Cornellà promou l'ús del transport intel·ligent i sostenible

Departament de Medi Ambient

Cornellà aposta per una mobilitat urbana sostenible mitjançant el disseny d'un model de futur basat en la qualitat de vida, un desenvolupament econòmic sostenible i adequats consums energètics. En aquest sentit, és la ciutat amb la xarxa de transport públic més àmplia del Baix Llobregat, i amb un extens teixit de comunicacions que la posicionen com un emplaçament estratègic perquè milers de persones puguin accedir, diàriament, a Barcelona en pocs minuts, o fer desplaçaments entre poblacions.

Una important flota de vehicles i unitats de tren circulen per la superfície -autobús i tramvia- i sota terra -ferrocarril i metro-.Tot això ofereix la possibilitat de disposar d'una xarxa de transport públic que compta amb prop de mig centenar de parades i estacions: metro (Línia 5 amb 3 parades) trambaix (línies T1 i T2 amb cinc parades) autobús (17 línies, tres d' elles nocturnes que connecten Cornellà amb Barcelona i altres poblacions i dues de circulació interna), Renfe (R1 i R4 amb parada a Cornellà Centre) i Ferrocarrils de la Generalitat (L8, S33, S4, S8, R5 i R6 i dues parades). L'estació de Cornellà Centre és una de les de major utilització i circulació de viatgers de l'àrea metropolitana ja que hi conflueixen fins a quatre transports diferents i complementaris: metro, tramvia, rodalies de Renfe i autobusos.

Al voltant d'1 milió de validacions al mes

Cornellà té una mitjana mensual de 565.000 validacions de metro i al voltant de 275.000 de tramvia. A això, se sumen les realitzades en els autobusos, rodalies i ferrocarrils catalans la qual cosa pot arribar a una xifra propera al milió de validacions al mes a la nostra ciutat. Una de les grans avantatges d'aquesta xarxa és que tots els mitjans de transport públic col·lectiu són integrats en un sistema tarifari metropolità. Això vol dir que pagant només una vegada al punt d'origen es poden utilitzar de forma combinada fins a quatre mitjans per realitzar un trajecte. Tota aquesta xarxa està gestionada per organismes supramunicipales: la xarxa de metro i autobús és gestionada per l'Entitat Metropolitana del Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​el trambaix per l'empresa publicoprivada TRAM; mentre que els ferrocarrils catalans i la xarxa de rodalies de RENFE són gestionades per la Generalitat de Catalunya.

El transport públic i les comunicacions treuen un notable

La gran oferta de transport públic i comunicacions de la qual es disposa a Cornellà és l'aspecte que més valoren els ciutadans i ciutadanes segons una enquesta recent elaborada per l'empresa GESOP. En ella, el 85% de la població assenyala que se sent orgullosa i satisfeta de viure a Cornellà, sent el transport públic i les comunicacions el tret més destacat. els ciutadans consultats donen un 7,8 sobre 10.


Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa