El nou Complex Aquàtic i Esportiu de Can Mercader i el Centre Cultural Sant Ildefons es presenten a la ciutadania amb unes jornades de portes obertes

El nou Complex Aquàtic i Esportiu de Can Mercader i el Centre Cultural Sant Ildefons es presenten a la ciutadania amb unes jornades de portes obertes

Amb l’obertura d’aquests nous equipaments quedarà definit a Cornellà un mapa amb 83 equipaments públics d’àmplies prestacions, dels quals més de la meitat són nous o s’han remodelat en els darrers 10 anys

El nou Complex Aquàtic i Esportiu inclou piscines interiors i exteriors, zones d’spa i sales per activitats dirigides tot l’any

El Centre Cultural Sant Ildefons amplia a 3 la Xarxa de Biblioteques a la ciutat i inclou també un auditori amb capacitat per a 240 persones 

Els dies 12 i 13 de gener, el nou Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader i el Centre Cultural Sant Ildefons realitzaran unes jornades de portes obertes per donar a conèixer les instal•lacions a la ciutadania i mostrar els serveis que donaran. El Complex Aquàtic i Esportiu, va obrir les inscripcions al desembre i entra en funcionament al dia següent de les portes obertes. Per la seva banda, el Centre Cultural Sant Ildefons mostrarà les seves dependències, que obrirà oficialment a partir del mes de març.

El nou complex aquàtic i esportiu de Can Mercader és una instal•lació moderna, funcional i polivalent totalment renovada, que ha tingut una inversió superior als 6 milions d’euros i ha estat finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les obres s’han desenvolupat en dues fases i han consistit en la rehabilitació i redimensionament de la piscina exterior existent i en la substitució de l’edifici anterior per un de nova construcció, que conté làmines d’aigua cobertes de diferents dimensions i diverses sales per a màquines i activitats dirigides.

Concretament, aquest complex comptarà amb una piscina exterior de 50 metres i una altra infantil de 8x8m. A l’interior s’ha creat una piscina de 25 metres amb 8 carrers per a la pràctica i la competició de natació, una altra de 10x16m per a activitats aquàtiques vàries i una piscina per a nadons de 6x6m.

El complex inclou una graderia amb capacitat per a 150 espectadors, vestuaris i també una zona d’Spa mixta, amb jacuzzi, bany turc i dutxes bio tèrmiques. Així mateix, es podrà gaudir de 60 activitats dirigides a la setmana, tant d’aigua com aeròbiques, i de sales equipades amb bicicletes el•líptiques, cintes, peses, etc. També es programaran cursets de natació per a totes les edats.

El Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader estarà gestionat per Procornellà, l’empresa municipal que també gestiona el Parc Esportiu Llobregat. Per aquest motiu, s’ofereix la possibilitat als usuaris de contractar abonaments exclusius per a una de les dues instal•lacions o una quota integrada, per poder assistir a les dues. Ambdues modalitats tenen descomptes per edat i per agrupació familiar, segons normativa de contractació.

Centre Cultural Sant Ildefons, un nou espai per a la lectura i l’oci

Cornellà gaudirà a partir del mes de març d’un nou equipament: el Centre Cultural Sant Ildefons, ubicat al carrer Almogàvers s/n. Una moderna instal•lació, funcional i d’àmplies prestacions dedicades a la promoció de la lectura i el desenvolupament d’activitats ciutadanes de caràcter cultural. Aquesta nova instal•lació inclou una biblioteca i un auditori amb capacitat per a 240 persones.

La construcció de la Biblioteca estava inclosa en els projectes a desenvolupar dins del marc del Pla Integral de Sant Ildefons, aprovat en la convocatòria de Llei de Barris de la Generalitat de l’any 2005, el pressupost global del Centre Cultural ha estat de 5,8 milions d’euros.

La Biblioteca de Sant Ildefons (BSI) és una biblioteca de proximitat que amplia la Xarxa de Biblioteques de la ciutat. Té una superfície útil de 1.739,50m2, distribuïts en dues plantes àmplies i lluminoses. Disposarà d’un fons de lliure accés de 40.000 documents, encara que a l’inici serà de 18.000 unitats.

Aquest equipament comptarà amb una zona infantil de 230m2, una part d’acollida i promoció de 453m2, una zona general de prop de 840 m2, un espai de treball intern de 137 m2, zona d’internet, un pati exterior de 79m2 i un equip de 7 professionals.

Amb aquest nou equipament es millorarà el servei a la ciutadania des d'unes dependències pensades per fomentar la lectura, la recerca i ser un dels centres ciutadans de foment de la cultura des d'un vessant integral.

La Biblioteca Sant Ildefons està integrada en la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) en la que també figura la Biblioteca Central i la Biblioteca Marta Mata. La xarxa posa a l'abast dels usuaris tot el fons comú de les biblioteques i l'opció de fer les gestions de forma paral•lela. Això vol dir que des d'una o altra es podrà demanar a préstec i consultar el fons amb el mateix carnet.

Activitats programades pels dies 12 i 13 de gener

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar