L’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa al març els ajuts municipals de “quota zero” per a joves de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa al març els ajuts municipals de “quota zero” per a joves de la ciutat

Els ajuts comprenen el 100% de bonificació en impostos com ara l’IBI, construccions i obres o el de vehicles, i taxes com les de recollida de residus o de serveis urbanístics, entre d’altres

Aquestes bonificacions seran per a joves de Cornellà menors de 35 anys que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial a la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa a partir del mes de març la convocatòria per a la concessió de subvencions del 100% d’impostos i taxes destinades al recolzament i la promoció de l’activitat empresarial a la ciutat per part de joves emprenedors menors de 35 anys.

Aquesta iniciativa, anomenada “Quota zero”, serà per a joves empadronats a Cornellà que volen iniciar un projecte empresarial a la ciutat per primera vegada. Els ajuts seran del 100% en impostos com ara l’IBI, construccions, instal·lacions i obres i el de vehicles de tracció mecànica, i de taxes com ara la recollida de residus comercials, la d’ocupació de terrenys d’ús públic o la de serveis urbanístics, entre d’altres.

L’objectiu de Ajuntament és impulsar accions que millorin la situació dels joves de la ciutat i fomentin la seva reinserció al món laboral. En aquest sentit, també s’està començant a posar en marxa el nou pla local d’ocupació per a 2014, que preveu la contractació de 400 persones, de les quals un 25% es reserven a joves. Així mateix, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà s’ha creat un servei específic d’assessorament i informació per als joves que ho sol·licitin a través de cita prèvia.

A les bonificacions se sumaran també noves iniciatives com ara la creació d’un espai polivalent per als joves emprenedors, que s’afegirà als serveis d’assessorament i informació que es porten a terme a través del Centre d’Empreses en àrees econòmiques i financeres; i del Citilab on també funciona un viver tecnològic i s’ofereix assessorament en aquesta matèria.

En aquesta línea, a la ciutat es treballa des de fa temps en la promoció de l’ocupació dels joves, amb eines com el Pla Director de Polítiques de Joventut de Cornellà, que incorpora polítiques transversals, i amb iniciatives per fomentar la innovació, la creativitat i l’emprenedoria des de diferents àmbits. Altres exemples d’accions que es realitzen,  són les propostes de dinamització del CRAJ, un espai referent per a l’associacionisme juvenil.

El Centre d’Empreses Baix Llobregat pertany a l’empresa Procornellà  que és l’empresa municipal de promoció social, urbana i econòmica de Cornellà de Llobregat. Aquest centre empresarial funciona des de l’any 1989 des de les instal•lacions de Can Mercader i des de l’any 1993 a l’actual edifici al costat de la Fira de Cornellà donant suport a emprenedors perquè puguin fer realitat el seu projecte empresarial. A més de la tasca d’assessorament i informativa actua com a viver d’empreses, en el qual conviuen actualment un total de 109 empreses i durant 2013 van oferir assessorament a 250 persones i 120 empreses. L’any 2013 es van realitzar 8 cursos de creació d’empreses, 30 jornades d’interès empresarial amb 593 assistents i 5 tallers de networking amb un total de 276 participants.

El proper 20 de març, a l’Auditori de Cornellà tindrà lloc una nova sessió formativa sota el títol “Fent emprenedoria, véns?, amb una ponència marc i una taula rodona, que es completarà amb una sessió de Networking per a empresaris i joves emprenedors. Més informació: www.centredempresesprocornella.cat

Cornellà de Llobregat, 11 de febrer de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar