Cornellà se sumará a la xarxa de ciutats acollidores de refugiats sirians

Cornellà se sumará a la xarxa de ciutats acollidores de refugiats sirians

A la iniciativa de l’Ajuntament s’han sumat entitats i ONGs de la ciutat com Cornellà Solidari, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà, l’assemblea local de la Creu Roja i la FAVCO

El consistori també convocarà una manifestació cada dimecres a les 20h a la porta de l’Ajuntament per reclamar al Govern central que actuï davant la situació d’emergència que pateixen els refugiats

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha iniciat les gestions per tal d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi, promoguda per Barcelona que, amb col•laboració de municipis, entitats supramunicipals i organitzacions no governamentals, s'està creant arreu del país per poder oferir ajuda als milers de refugiats que cada dia arriben a les fronteres europees fugint de conflictes armats.

El consistori manifesta el seu compromís de treballar amb tots els municipis, entitats i institucions que participin en aquesta xarxa, per donar assistència a totes aquestes persones que estan patint les conseqüències de la guerra, però creu que és indispensable la implicació de l’Estat i la Generalitat per coordinar i gestionar els recursos necessaris.

L'Ajuntament de Cornellà vol mostrar d’aquesta manera el seu suport i solidaritat davant la greu crisi humanitària que comporta el desplaçament cap a Europa de milers i milers de persones de totes les edats, que fugen amb por i desesperació de les guerres, la persecució i el terror que pateixen en els seus països d'origen.

Al mateix temps, l’Ajuntament ha decidit adherir-se al manifest de Pallassos Sense Fronteres (PSF) respecte de la greu situació dels infants refugiats. El manifest proposa a la ciutadania concentrar-se els dimecres, 9 de setembre, a les 20 hores davant la porta dels ajuntaments. Cornellà també convocarà als seus veïns i veïnes a concentrar-se com a exemple de ciutat solidària i defensora dels drets dels infants, per fer un “minut de la vergonya”, i reclamar que els governs actuïn segons la Convenció de Ginebra.

Cornellà de Llobregat, 7 de setembre de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar