Destinats més de 500.000 euros a l'execució de millores a la ciutat amb la plataforma A Prop Teu

Destinats més de 500.000 euros a l'execució de millores a la ciutat amb la plataforma A Prop Teu

Els ciutadans han participat en el codisseny de l'espai públic comunicant al consistori més de 3.000 incidències en els darrers tres anys i mig, de les quals el 78% ja s'ha resolt

La plataforma A Prop Teu va néixer el 2013 amb la finalitat de crear un canal directe de comunicació amb la ciutadania, per fomentar la participació en el codisseny de l'espai públic i actuar amb celeritat davant petits desperfectes a la via pública. Des d'aleshores, els cornellanencs han fet arribar al consistori més de 3.000 incidències, el 78% de les quals ja s'ha resolt i la resta es troba en procés de resolució o estudi.
Això s'ha traduït en una inversió superior als 500.000 euros, que s'han destinat a microactuacions de diversa tipologia com la renovació de mobiliari urbà, des d'un tobogan a la plaça Catalunya a substitució de bancs i papereres fetes malbé; la reposició de plantes i arbrat en zones enjardinades del municipi; la millora de les vies urbanes amb propostes com la construcció d'un pas adaptat, la creació de nous passos de vianants en diferents punts de la ciutat i la millora de carrers i places; o la millora de l'enllumenat al parc de Can Mercader i la plaça del Sol, entre d'altres. Millores que han sorgit de la proposta dels veïns i veïnes de Cornellà a través de l'A prop teu, i que contribueixen al manteniment de l'espai públic, tenint en compte el seu punt de vista i l'ús que fan dels espais comuns del municipi.
La inversió que s'ha realitzat, que se suma a les despeses previstes i programades de l'Ajuntament, avala l'èxit d'aquesta eina com a model de cogestió entre els ciutadans i el consistori, amb una mitjana de 85 incidències rebudes per mes, el darrer any.

Respecte de la tipologia d'incidències registrades, més de la meitat (53,7%) han comportat la realització de petits projectes de reparació, restauració o restabliment de mobiliari, col·locació de sistemes de prevenció i seguretat, o millores i remodelacions a parcs i places de la ciutat . Així mateix, el 22,4% han estat actuacions relacionades amb la Guàrdia Urbana, un 11,6% altres de caràcter general, un 4,6% vinculades a la salubritat pública i la resta a obra pública i privada, convivència o medi ambient. Aquestes dades posen de manifest que la plataforma A Prop Teu és una eina eficaç i eficient per gestionar i actuar de forma ràpida en petites actuacions a la ciutat, gràcies a la implicació dels ciutadans.

 

A Prop Teu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 3 d'octubre de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar