L’Ajuntament de Cornellà denunciarà la discoteca Phant per atemptar contra la dignitat de les dones en la seva publicitat

L’Ajuntament de Cornellà denunciarà la discoteca Phant per atemptar contra la dignitat de les dones en la seva publicitat

El consistori també farà un seguiment de la sala per evitar que s’organitzin activitats sexistes que fomentin la discriminació i humiliació de la dona

L’Ajuntament de Cornellà prendrà mesures legals contra la discoteca Phant per atemptar contra la dignitat de les dones en els seus cartells de promoció penjats en les xarxes socials. El consistori considera que la publicació de la sala pot ser constitutiva de fets punibles, d’acord amb l’art. 510 del Codi Penal, ja que els anuncis, tot i que ja han estat retirats, contenien un missatge sexista i vexatori que vulnera els drets de les dones. A més, també cursarà una denúncia davant l’Observatori de la Igualtat de Gènere de la Generalitat de Catalunya.

La campanya utilitzava la imatge d’una dona amb poca roba i feia una crida a unir-se “a la manada”, expressió que coincideix amb el sobrenom que feien servir els acusats de violar una noia durant els Sanfermines de 2016. Aquest tipus de publicitat és ofensiva, denigra la dona i la relega a ser només un objecte sexual, a més d’incitar a la violència masclista i a la discriminació.

Cornellà és un municipi compromès amb la defensa de la igualtat entre homes i dones, on es desenvolupen constants iniciatives per afavorir la igualtat de gènere des d'una perspectiva àmplia i adreçada a tota la població, amb especial incidència entre el col•lectiu juvenil i posant èmfasi en la lluita contra la violència masclista. Per aquest motiu i seguint amb la seva línea política, l’Ajuntament també te la intenció de fer un seguiment exhaustiu de l’activitat de la discoteca, per evitar que es desenvolupin activitats que vulnerin els drets de les dones.

“Després dels episodis que han commocionat el país, com casos de violència extrema contra la dona en diferents parts del territori, el nostre compromís és ferm, no tolerarem ni ens mantindrem impassibles davant aquest tipus d’accions”, ha sentenciat la tinenta d’alcalde de Cultura i Igualtat, Rocío Garcia.

Cornellà, ciutat pionera en la defensa de la igualtat

Cornellà ha estat pionera en el desenvolupament de polítiques d’igualtat i serveis d’atenció a les dones que pateixen maltractaments. També ha estat la primera ciutat en constituir un Consell Municipal de la Dona i instaurar mesures i protocols per actuar de forma immediata davant qualsevol indici de discriminació i violència masclista. L'any 2000 es va crear una Comissió Institucional per coordinar les actuacions en aquesta matèria amb diferents institucions, cossos de seguretat i departaments involucrats en aquest tema.

A més, fruit d’aquest compromís amb les dones, l’any 2015, es va crear també la Plataforma Cívica contra la violència masclista, per desenvolupar iniciatives de conscienciació.

Cornellà de Llobregat, 1 de febrer de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00