Les regidores i els regidors socialistes de Cornellà se solidaritzen amb l’aturada de dues hores del 8 de març, i destinaran el salari corresponent a un projecte per a dones en situació de vulnerabilitat

Les regidores i els regidors socialistes de Cornellà se solidaritzen amb l’aturada de dues hores del 8 de març, i destinaran el salari corresponent a un projecte per a dones en situació de vulnerabilitat

Les regidores i els regidors socialistes donen el seu suport a l’aturada de dues hores, però d’acord amb el seu compromís, coherència política i responsabilitat amb la ciutadania, no deixaran el seu lloc de treball al capdavant de la gestió municipal.

Els i les integrants del govern municipal consideren la reivindicació una qüestió de justícia social perquè la meitat de la població pateix discriminació pel sol fet de ser dona.

Les 11 regidores i regidors socialistes de l’Ajuntament de Cornellà han decidit sumar-se a l’aturada general convocada per centenars d’organitzacions de dones i recolzada pels diferents sindicats, així com el propi ajuntament, per al proper 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, en els àmbits de l'ocupació, el consum i l'educació, com a mostra de rebuig a les desigualtats encara existents entre homes i dones.

La vaga pretén posar el focus en diverses problemàtiques que pateixen les dones pel fet de ser-ho, com la violència masclista, la precarietat professional i salarial de la dona en el mercat de treball, la persistència de barreres en la seva projecció professional i la seva discriminació en matèria de salaris, entre d’altres. L’aturada també vol denunciar les retallades pressupostàries en polítiques d’emancipació i defensa dels drets de les dones, la falta de reconeixement de la feina domèstica i la pobresa que, malauradament, afecta de forma preferent les dones.

Sota el lema “Si parem, es para el món”, el moviment feminista ha impulsat aquesta iniciativa que tindrà rèplica en 177 països.

Les regidores i regidors socialistes de Cornellà treballaran el dia 8 de març apel•lant al seu compromís, coherència política i responsabilitat amb la ciutadania, i com a gest de solidaritat, destinaran la part de la seva retribució corresponent a l’aturada de dues hores a un projecte de la ciutat destinat a ajudar a dones en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament de Cornellà és un consistori compromès i sensible amb la defensa de la igualtat de gènere, amb polítiques transversals i amb iniciatives recolzades pels agents socials i entitats de la ciutat en l’Acord Social Contra la Crisi (2016-2020), que té com a eix fonamental treballar per una ciutat inclusiva i igualitària, i on es recullen mesures vinculades a fomentar la igualtat real de gènere tant a nivell social com d'accés a l'ocupació.

 

Cornellà de Llobregat, 27 de febrer de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00