Cornellà activa la funció de l'APP de Seguretat Ciutadana que permet localitzar persones vulnerables en situació de risc

Cornellà activa la funció de l'APP de Seguretat Ciutadana que permet localitzar persones vulnerables en situació de risc

L'Ajuntament de Cornellà ha incorporat de forma pionera la nova funció de l'APP Seguretat Ciutadana per localitzar persones en situació de risc. El servei permet localitzar-les a través del seu telèfon mòbil, i és aplicable a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat, com gent gran, però també adults en situació de dependència o amb alguna malaltia degenerativa, o menors, amb algun tipus de discapacitat.

Per fer ús d'aquest servei, cal certificar, per part d'un professional, que cal un suport perquè la persona vulnerable, en cas d'estar sola, és probable que no pugui avisar en cas d'emergència. Ningú no podrà utilitzar les dades per controlar els moviments d'una altra persona; per fer ús de la funció, tant la persona que sol•licita activar un protocol de recerca com la persona buscada han de tenir instal•lada l'APP Seguretat Ciutadana i estar registrats.

L'eina permet localitzar la persona si té el mòbil encès i la localització activada. Si la persona està en risc, rebrà una trucada d'emergència en el seu mòbil que permetrà que la policia local sàpiga on és. El servei s'ha de sol•licitar a la Guàrdia Urbana, que treballa en coordinació amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Cornellà.

L'APP Seguretat Ciutadana, desenvolupada per Einsmer Business Designer, es va posar en marxa a finals de 2014 a Cornellà per permetre a la ciutadania una contacte directe amb les forces de seguretat a través dels smartphones. Ara, ja són una desena de municipis que formen part del projecte, la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa. Facilita rebre alertes i incidències diverses referides a la seguretat o la mobilitat, fer trucades d'emergència, consells, etc.

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 24 d'abril de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00