Festa a la plaça de Catalunya per donar inici a les jornades contra la LGTBIfòbia

Festa a la plaça de Catalunya per donar inici a les jornades contra la LGTBIfòbia

Cornellà sensibilitza la població sobre la importància de respectar la diversitat sexual i la prevenció de l’assetjament a persones d’aquestes opcions

La ciutat estrenarà un Servei d’Atenció Integral al Centre Cívic Sant Ildefons per oferir assessorament psicològic i legal a persones LGBTI i a les seves families

El 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, marca l'inici d'un seguit d'activitats i actes comunitaris a Cornellà amb l'objectiu de promoure la sensibilització i la prevenció de l'assetjament a persones d'aquestes opcions sexuals, i donar a conèixer els recursos de la ciutat d'orientació i ajuda.

El mateix dijous 17 de maig hi haurà una festa a la plaça de Catalunya, entre 17 i 20 hores, amb tota mena d'activitats de sensibilització i jocs, organitzada per l’Ajuntament de Cornellà (CRAJ, Espai Jove Sant Ildefons, Espai Jove Centre-Riera), l’Esplai Mowgli i el Club Sanfeliu-Sant Ildefons.

Els objectius de l'Ajuntament de Cornellà en aquest àmbit són:
• Sensibilitzar a la població de la importància de respectar i tolerar la diversitat sexual, de gènere i d'orientació de totes les persones.
• Donar a conèixer els recursos de la ciutat d'orientació i ajuda en qüestions de sexualitat, tant per joves i les seves famílies com per adults de totes les edats.
• Oferir informació d'utilitat sobre temàtiques LGBTIQ+ i afavorir la reflexió dels/les ciutadans/es del municipi.

Des del 15 de maig la bandera irisada és penjada de la façana del Centre Cultural Joan N. García-Nieto, i en les properes setmanes s’organitzen activitats de tot tipus: teatre, exposicions, contacontes, twerking feminista, zumba, creació d’un curt, etc.

Servei d’Atenció Integral

Culminant aquestes activitats coincidint amb del Dia de l’Orgull LGBTI, està previst s’obri el Servei d’Atenció Integral (SAI) a persones LGBTI, que serà ubicat al Centre Cívic de Sant Ildefons.

D’aquesta manera, Cornellà de Llobregat s’integra a la Xarxa de SAI de Catalunya tal i com recull la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per a garantir els drets de lesbianes, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Es tractarà d’un servei d’orientació, assessorament i ajuda sobre qüestions relacionades amb la sexualitat i les relacions. És gratuït, confidencial i obert a tota la població jove i adulta. Serà obert cada dijous a la tarda.

De forma més específica, el Servei d’Atenció Integral té per objectiu donar assessorament psicològic i legal a persones LGBTI i a les seves families. Se’ls oferirà atenció i acompanyament, informació, canvi de nom targeta sanitària, informació psicològica, a més d’atendre qualsevol incidència o possibles casos de discriminació.

A més a més, s’ha constituït una taula consultiva formada per persones de Cornellà sensibilitzades en la temàtica que es reuneixen periòdicament per definir, d’acord amb l’administració local, les accions a prendre en l’àmbit LGTBI.

#CORNELLÀPERLADIVERSITAT
#STOPLGTBIFÒBIA
#XARXAMUNICIPISLGTBI

 

Cornellà de Llobregat, 17 de maig  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00