La música i els festivals de gran format, protagonistes de les Nits d’Estiu a Cornellà

La música i els festivals de gran format, protagonistes de les Nits d’Estiu a Cornellà

Enguany el programa contempla noves experiències com el St. Ildephon’s Festival, l’ARTeNOU, i la Festa Jove de les Nits

Augmenta l’oferta cultural i es potencien altres espais de la ciutat per arribar a un públic més ampli i heterogeni

Teatre, música, cinema, festivals, dansa, DJ’s... són algunes de les propostes culturals que tindran espai a la ciutat durant el mes de juliol, en una nova edició de les Nits d’Estiu organitzada per l’Ajuntament de Cornellà. Aquest any l’oferta s’amplia amb diversos festivals, una fira solidària i, més espectacles familiars. Les places de Lluís Company i del Pilar, el carrer d’Avellaner o el viaducte de la Renfe són nous escenaris que s’afegeixen als ja tradicionals del Castell, Can Mercader, l’Orfeó Catalònia i la plaça de Catalunya amb l’objectiu de fer arribar la programació d’estiu a un públic més ampli i heterogeni.

El parc de Can Mercader, escenari estrella dels concerts musicals dels divendres, arrenca el dia 6 amb la primera d’una trentena d’activitats gratuïtes, amb la formació cornellanenca de música indie-pop Satélites (21 h), per acabar la nit amb un revival dels anys 80 de Los 80 principales (22 h). Un dels plats forts, serà el dia 13, a les 22 h, amb el concert de Los Manolos, una de les llegendes vives de la rumba catalana, que celebren 25 anys del seu naixement. Prèviament, el grup local DTranquis escalfarà l’ambient amb una barreja de rumba i pop (21 h). Divendres 20, tindrem un altre doble concert, a les 21 h els ritmes sorprenents de Naranjo, i a les 22 h Marinah, nom artístic amb el que es presenta Marina Abad, excantant de ‘Ojos De Brujo’.

Els dimecres, el Castell de Cornellà torna a acollir arts escèniques per part d’artistes locals, com per exemple els Tastets de Microteatre: “Justine” i “Ramón” a càrrec de MicroCornellà Teatre i “Ja el trucarem” a càrrec de Cia. Agosarats Teatre (4 de juliol, 22 h), i, els dijous, a les 22 h, concerts de diferents estils musicals, com l’afrosoul de Marga Mbande (5 de juliol), el folk-rock irlandés de Los Stompers (12 de juliol), o Pau Vallvé amb un concert més elèctric i potent com mai (19 de juliol), entre d’altres. El dia 26 es farà el concert líric de cloenda que aquest any anirà  a càrrec de Natalia Labourdette (soprano) i Francisco Soriano (piano).

Nits de Festivals
Una de les apostes de les Nits són els Festivals de gran format i caire festiu que s’han sumat al programa, en bona part, gràcies als col·lectius, artistes i entitats de la ciutat, com és el cas del St. Ildephon’s Festival (14 de juliol, de 12 a 24 h) que omplirà el carrer de l’Avellaner, al barri Sant Ildefons, de concerts i activitats per a tots els públics, amb Food trucks i tallers culinaris.

Can Mercader  amplia l’oferta dels concerts de divendres amb la celebració de tres festivals els dissabtes: un petit tast del Jazz & Beer (7 de juliol, 20 h) que presenta el cartell del festival de tardor amb dos concerts a càrrec de XY i Joao Vieira. El mític CAN MERCADER FESTIVAL (14 de juliol, de 19 h a 01 0h) amb els concerts de rock-metal: Seventy Seven, Blaze Out, Delaware, Vizio, Kilmara, Erotic Psycho, Trivoid, Barrena.  I com a novetat, ARTeNOU (21 de Juliol, de 18 a 01h) Festival de Música Electrònica que, després de set edicions a Sant Boi de Llobregat, arriba a Cornellà amb les actuacions de: Clément Bazin (Paris, FR), Estère (Wellington, NZ), Baiuca (Catoira, Pontevedra), Urfabrique (Barcelona), Señora (Barcelona), Apollo T & Møed (Cornellà), Fujur (Cornellà) i Raúl Almeda (Barcelona).

Nits més joves i familiars
Destaquen també la Festa Jove de les Nits, una cita ineludible per al jovent de la ciutat a l’espai sota el viaducte de la Renfe i a la zona del Park Cornellà (7 de juliol, de 19 a 01 h). Després d’haver recollit les opinions dels més joves, a través de diferents canals de participació municipals, s’ha dissenyat un acte lúdic i festiu intentant complaure totes les peticions, i aquest és el resultat: música, Urban Dance, Bike Skate show, atraccions, DJ’s, Food Trucks, animació, regals i molta festa.

La plaça del Pilar també s’estrena com a escenari aquest mateix dia, a les 21 h, amb un divertit espectacle d’improvisació per a tots els públics Impro Acatomba. A més, la programació familiar de les Nits quedarà completada amb el tradicional cinema a la fresca a la plaça de Catalunya, els dimecres a les 22 h. La primera projecció és un film d’animació “Del revés” (4 de juliol), seguidament, un clàssic del cinema fantàstic dels anys 80 “E.T, El  extraterrestre” (11 de juliol). També, per a tots els públics, el musical guanyador de 6 estatuetes dels Oscars, “La ciudad de las estrellas. La la land” (18 de juliol ), i la  comèdia dramàtica “Mañana empieza todo” (25 de juliol).

 

Cornellà de Llobregat, 4 de juliol  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00