Cornellà incorporarà 7 projectes de la ciutadania al pressupost d’inversions per a 2019

Cornellà incorporarà 7 projectes de la ciutadania al pressupost d’inversions per a 2019

Un total de 665 persones han participat a la fase de votació dels Pressupostos Participatius que impulsa l’Ajuntament de Cornellà.

Les propostes que han rebut més suport són les de ciutat, relacionades amb la mobilitat sostenible i la millora del parc de Can Mercader, i la instal·lació de tendals a diversos centres educatius.

L’Ajuntament de Cornellà incorporarà a la partida d’inversions del pressupost municipal per a l’any 2019 un total de set projectes proposats i votats per la ciutadania dins de la convocatòria dels Pressupostos Participatius, que comptarà amb un pressupost estimat de 636.000 euros.

Aquest és el tercer any que es duu a terme l’experiència dels Pressupostos Participatius, en què la ciutadania pot proposar i decidir el projecte que vulgui per a la ciutat o per al seu barri. Entre els mesos de juny i juliol, un total de 665 persones han emès el seu vot per a una de les 57 propostes finalment seleccionades, un cop valorada la seva viabilitat legal i econòmica, xifra que ha augmentat respecte de 2017, quan els votants van ser 415.

Les propostes que han rebut més vots són les de ciutat, relacionades amb la mobilitat sostenible i la remodelació del parc de Can Mercader, i la instal•lació de tendals a diversos centres educatius. En aquesta ocasió, als barris de Sant Ildefons, Riera i Fontsanta-Fatjó no hi ha hagut cap projecte amb el suport mínim demanat, de manera que els projectes que s’incorporaran al pressupost són els següents:

PROJECTES PRESSUPOST ÀMBIT VOTS
Remodelació Can Mercader 300.000€ Ciutat 78
Caminar és energia   15.000€ Ciutat 88
Remodelació Plaça Catalunya 170.000€ Gavarra 53
Col·locació de tendals al pati d’infantil escola Dolors Almeda   40.000€ Almeda 49
Tendals al pati de l’escola Els Pins     40.000€ Centre 113
Bancs al carrer Pius XII     1.000€ Centre 38
Reforma patis de l’escola Sant Miquel   70.000€ Pedró 83
TOTAL 636.000€    

El pressupost estimat per a cada projecte ha estat establert pels tècnics municipals després d’una primera valoració i anàlisi de les 288 propostes presentades inicialment. Estava previst destinar-hi fins a 1.254.510 euros (equivalent al 25% del pressupost municipal d’inversions), distribuint una part per a projectes de ciutat i una altra per als barris.

Els Pressupostos Participatius són una iniciativa portada a terme pel consistori amb la voluntat d’implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació,  i contribuir a una eficaç planificació de la gestió municipal.

El procés contempla la realització de sessions informatives amb les entitats i associacions veïnals per difondre la convocatòria, prèviament al període de presentació de propostes. El mes d’abril, la ciutadania va poder fer les seves aportacions tant a través de la web, com també de forma presencial en unes bústies situades a diferents equipaments de la ciutat. I del 16 de juny al 15 de juliol, un cop recollides totes les propostes, analitzades i seleccionades, s’han pogut votar. Per participar-hi només cal estar empadronat a Cornellà com a mínim un any, ser major de 16 anys i estar enregistrat al web dels Pressupostos Participatius: http://pressupostosparticipatius.cornella.cat. Al web també es poden consultar totes les propostes presentades així com l'estimació econòmica de cada una d’elles.

 

Cornellà de Llobregat, 19 de juliol  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar