Cornellà inaugura una exposició per posar en valor l'ànima de la ciutat i on la ciutadania és la protagonista 

Cornellà inaugura una exposició per posar en valor l'ànima de la ciutat i on la ciutadania és la protagonista 

La mostra posa de relleu la importància de la implicació de col·lectius i ciutadans en el desenvolupament del municipi, en la lluita contra les desigualtats socials i en la vitalitat de la ciutat

L'exposició es podrà visitar fins al 15 de desembre i s'estructura en quatre àmbits: cohesió, coneixement, convivència i corresponsabilitat

13.11.2018

A partir del 15 de novembre, la plaça d'Europa acollirà una exposició sota el títol 'Cornellà Humana: ciutat cohesionada, viva i integradora'. Una mostra en la qual es podran veure, des de diferents perspectives, tots els recursos, programes municipals i experiències de la ciutat que impulsen valors comunitaris amb l'objectiu de donar visibilitat a tots els actius que cohesionen, eduquen i integren, i que contribueixen a convertir la ciutat en un espai de llibertat, de coneixement i de convivència.

La mostra forma part del projecte municipal Cornellà Humana amb el qual el consistori vol identificar, documentar i comunicar iniciatives, programes i polítiques públiques desenvolupades en col·laboració amb entitats i ciutadans anònims que milloren de forma significativa la manera de pensar i administrar la ciutat amb la finalitat de fer-la més humana i inclusiva.

Cornellà Humana vol posar de relleu el paper que juga cadascun dels veïns i veïnes en el desenvolupament de la ciutat, a partir del seu coneixement i experiència i des de la seva implicació i compromís amb el municipi. Es tracta de destacar el treball que es porta realitzant els darrers  anys, al mateix temps que es vol sensibilitzar i fomentar aquest treball comunitari, del qual es beneficia el conjunt de Cornellà. La suma d'esforços suposa un capital humà i social imprescindible per garantir, en la mesura que ho permetin els recursos de la ciutat, projectes per combatre la desigualtat, la injustícia i la discriminació, fomentant la integració social. Pretén, en primera instància, buscar i compartir mesures que ajudin a un millor desenvolupament personal i familiar.

La mostra comptarà amb la participació de representants d'agents socials i entitats per explicar els diferents projectes, així com amb àrees de participació i activitats per als visitants. 

Cohesió
En aquesta zona, presidida per una cúpula, tindran cabuda projectes d'entitats i comunitaris per evitar l'exclusió social, que van des de serveis municipals d'Atenció social a projectes com l'Acord Social, l'Aliança Cívica contra la Pobresa, la Botiga Solidària, els Planes d'Ocupació Local o programes educatius de com "Educar per Créixer" o "Cornellà Aprèn". També s'abordaran iniciatives per millorar la qualitat de vida de les persones grans com els Serveis a domicili, els programes de dinamització en Casals, així com projectes de sensibilització en l'àmbit de la solidaritat i la igualtat.

Coneixement
Sobre un gran plànol de la ciutat es mostrarà la xarxa de coneixement de Cornellà a partir dels equipaments públics i també espais amb els quals la ciutat i els seus habitants s'enriqueixen. Serà el moment de poder veure tota l'oferta formativa i també cultural de la ciutat i conèixer a través d'imatges i vídeos programes diferencials de la ciutat com: "Cornellà, ciutat de la lectura", Cornellà, ciutat educadora" o la Universitat de l'a Gent Gran, la Universitat d'Estiu de les Dones, etc.

A més, serà un punt de difusió de la historia viva de la ciutat, amb els testimonis de persones que s'han recollit en projectes com el "think lab" del Citilab o "La placeta del temps" de Ràdio Cornellà. També comptarà amb una plató de televisió per continuar recopilant les vivències dels veïns i veïnes de la ciutat i així construir un gran arxiu d'història i coneixement a partir dels propis protagonistes.

Convivència
En aquest espai es presentaran serveis municipals que permeten avançar en la consecució d'un espai públic comú, tolerant i compartit. S'exposaran programes com "Cornellà Valors" o "Família i Valors" o serveis com el de Mediació Ciutadana, a més de destacar la campanya de 'Cornellà pel Civisme'.

Una espai de l'exposició que simularà una plaça del municipi on es podrà observar una exposició fotogràfica de retrats de persones que viuen, treballen i comparteixen Cornellà.

Corresponsabilitat
Un dels objectius del Consistori ha estat fer del diàleg i la coresponsabilitat elements de creixement i participació directa en la gestió municipal a través de projectes com el 'Cornellà Opina', els 'Pressupostos Participatius' o el 'Govern Obert'. En aquesta àrea de l'exposició hi haurà un escenari on es presentaran alguns d'aquests projectes i on també tindran lloc diferents activitats obertes a la ciutadania.

 

Cornellà de Llobregat, 13 de novembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00