El paper de les dones a la ciutat, als mitjans de comunicació i en els conflictes armats, temàtiques de la 3a Universitat d'Estiu de les Dones

El paper de les dones a la ciutat, als mitjans de comunicació i en els conflictes armats, temàtiques de la 3a Universitat d'Estiu de les Dones

L’Ajuntament de Cornellà i la Universitat de Barcelona ofereixen els cursos en el marc de ‘Els Juliols’, els cursos d’estiu de la UB

Entre el 12 i el 16 de juliol se celebrarà al Cornellà de Llobregat la 3a Universitat d'Estiu de les Dones, organitzada conjuntament per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Cornellà. Igual que en edicions anteriors, el Citilab de Cornellà acollirà el conjunt d’activitats acadèmiques i culturals organitzades.

Enguany, l’oferta acadèmica de la Universitat d'Estiu de les Dones es composa de quatre cursos: "Dones i ciutat", coordinat per Núria Benach; "Dones i mitjans de comunicació", coordinat per M. Helena Gaya; "Dones per la pau en conflictes armats internacionals", que coordinaran Lola G. Luna i María Eugenia Blandón; i "La violència masclista i les seves implicacions quotidianes", a càrrec de Trinidad Donoso, totes elles personalitats de reconegut prestigi en el seu àmbit professional i de recerca. Els cursos, que es fan als matins, s’estructuren en nou ponències i una taula rodona final, i compten amb la participació de professionals tant de l’administració com de l’empresa privada i d’organitzacions no governamentals.

El programa acadèmic s’acompanya d’un conjunt d'activitats complementàries: dos concerts, dues exposicions, una taula rodona, una obra de teatre i un taller. Aquest taller és una de les principals novetats d’aquesta edició, i es desenvoluparà totes les tardes al voltant de la temàtica “Dones grans i societat”, amb la coordinació d’Anna Freixa i la intervenció de l’antropòloga Dolores Juliano, entre d’altres.

La participació a la Universitat d'Estiu de les Dones és oberta a tothom, no cal complir cap requisit. La passada convocatòria va comptar amb 125 persones matriculades i interessades en una formació complementària en matèria d’igualtat de gènere. A més, els cursos poden ser reconeguts com a crèdits de lliure elecció per l’alumnat universitari.

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) atorga beques a les participants de Cornellà que han mostrat interès per inscriure-s'hi. La Universitat d'Estiu de les Dones està vinculada al programa Els Juliols, els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona. D'aquesta col•laboració, i gràcies a la sensibilitat conjunta de la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Cornellà, va néixer aquest projecte, innovador per ser la primera experiència a Catalunya de formació superior complementària en matèria d'igualtat de gènere. Fins a fer realitat aquesta iniciativa, només existien màsters i postgraus, adreçats a persones que ja disposen de titulacions superiors.

Sobre la programació, horaris, matrícula i activitats complementàries:

http://www.ub.edu/estiudones/

Universitat de Barcelona: 93-402 02 02

http://www.cornella.cat/ca/UniversitatEstiuDona.asp

Centre d'Informació i Recursos per a les Dones: 93-474 28 41

Sobre la situació i accés al Citilab Cornellà:

http://www.citilab.eu/

 

Cornellà de Llobregat, 9 de juny de 2010

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar