ACTE DE LLIURAMENT DE LA MEDALLA D’OR AL MÈRIT EN EL TREBALL A CARLES NAVALES TURMOS A TÍTOL PÒSTUM   

ACTE DE LLIURAMENT DE LA MEDALLA D’OR AL MÈRIT EN EL TREBALL A CARLES NAVALES TURMOS A TÍTOL PÒSTUM
   

• Es tracta d’una iniciativa municipal amb recolzament popular sorgida després de la seva mort el passat mes de juny

•  L’acte comptarà amb la presència del Ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez Sánchez; l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; l’expresident de la Generalitat, José Montilla i el Secretari General de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego; entre d’altres personalitats

Dijous, 1 de desembre, a partir de les 17 hores, a la Seu de Comissions Obreres del Baix Llobregat tindrà lloc l’acte del lliurament de la Medalla D’Or al Mèrit en el Treball concedida a Carles Navales Turmos a títol pòstum. Es tracta d’una iniciativa municipal amb recolzament popular sorgida després de la seva mort el passat mes de juny.

L’acte és un reconeixement al seu paper de lideratge en la defensa dels drets socials i laborals dels treballadors de Cornellà i de la comarca del Baix Llobregat i com a precursor de la lluita obrera, creant uns precedents que van servir de referent a la resta del territori espanyol.

A l’esdeveniment assistiran familiars i personalitats del món polític i social, entre ells el Ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez Sánchez; l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; l’expresident de la Generalitat, José Montilla i el Secretari General de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego; entre d’altres personalitats. Carles Navales va morir sobtadament  el passat estiu a l’edat de 58 anys. Va ser un dels protagonistes de les vagues generals de 1974 i 1975 i ha deixat a tota la comarca un llegat d'importants avanços en les relacions laborals, la immigració, la inclusió social i la cultura. Amb 22 anys, encara en el franquisme i després de ser acomiadat de la vidriera en la qual treballava, es va guanyar el sobrenom del “noi del vidre”, per les seves accions reivindicatives pels drets socials i laborals dels treballadors a Catalunya.

Periodista i sociòleg, va ser secretari general de Comissions Obreres en el Baix Llobregat durant el franquisme i la transició, tinent alcalde de Cultura a l'Ajuntament de Cornellà i cap de gabinet de Pere Navarro al govern de Girona. A més, col•laborava en diferents mitjans de comunicació i dirigia la revista d'anàlisi política La Factoria. Va ser membre de l'Observatori de la Immigració a Barcelona i va publicar el llibre Ciudadano Mohamed (1996). És autor també d'altres llibres relacionats amb el sindicalisme i la immigració.

Cornellà de Llobregat, 30 de novembre de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar