Actuació contundent de la Guàrdia Urbana contra les infraccions dels vehicles de mobilitat personal

8 de febrer de 2022
  • Només aquest cap de setmana s’han posat més de trenta sancions a propietaris/es de patinets per incomplir la normativa de circulació

 

Durant el passat cap de setmana la Guàrdia Urbana de Cornellà ha imposat fins a 90 sancions per l’incompliment de les ordenances municipals relacionades amb la convivència ciutadana, amb especial incidència de les infraccions relacionades amb els VMP (vehicles de mobilitat personal), que han suposat el 35% del total.

D’aquesta manera, trenta-dues de les sancions, entre divendres 4 i diumenge 6, corresponen a aquest àmbit, en el qual des de fa mesos que s’ha dut a terme tant una campanya informativa, com un especial augment de la vigilància. Cal recordar que fa un any que va entrar en vigor l’Ordenança de Circulació i Vianants, que indica que aquests vehicles han de circular exclusivament per la calçada o pels carrils segregats/bici per millorar la seguretat tant de la resta de vianants com dels mateixos usuaris de VMP.

Aquest és el principal incompliment detectat a les estadístiques sobre sancions que imposa la Guàrdia Urbana de Cornellà, seguit de la manca de casc homologat o viatjar més d’una persona en un d’aquests vehicles.

De totes les sancions relacionades amb la convivència imposades durant el cap de setmana, és habitual que la majoria corresponguin a consum d’alcohol a la via pública, i en aquest cas, del 4 al 6 de febrer, han estat un 44% del total. També, en menor mesura, per embrutar la via pública o altres qüestions relacionades amb possessió de substàncies, desobediència, etc.