Cornellà destina 240.000 euros a la millora dels passos de vianants

6 d'octubre de 2021
  • La millora inclou actuacions a 150 cruïlles de la ciutat, amb 10 nous passos de vianants, la creació de 12 noves àrees lliures de vehicles de color verd, l’elevació d’alguns passos, la reubicació d’altres o l’eliminació de places d’aparcament properes a les zones de pas
  • L’objectiu és fer els passos de vianants més visibles i més segurs, tant per a les persones que es desplacen a peu com per als conductors de vehicles

 

L’Ajuntament de Cornellà està desenvolupant un programa de millora dels passos de vianants de la ciutat per fer-los més visibles i més segurs, tant per a les persones que van a peu com per als conductors de vehicles.

Aquest programa s’ha definit d’acord amb els resultats d’un estudi de valoració dels més de 1.000 passos de vianants de la ciutat, on es destaca que prop del 80% tenen una bona visibilitat. Al restant 20% de les cruïlles (aproximadament 150) es portaran a terme intervencions amb l’objectiu d’adequar-les per evitar riscos i fomentar la mobilitat a peu. El programa es coordina amb la Guàrdia Urbana de la ciutat per fomentar una mobilitat segura i responsable.

La inversió en aquest programa sumarà un total de 240.000 euros i forma part del projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la.

 

10 nous passos de vianants i 14 noves àrees de color verd amb el logotip de Cornellà Humana

Dels 150 espais on s’actuarà, en un total de 10 es generaran nous passos, i en 14 s’han creat espais de color verd amb el logotip identificador del Cornellà Humana, on abans hi havia places d’aparcament que dificultaven la visibilitat. Així mateix, en alguns casos s’eliminen aparcaments de cotxes, a d’altres se substitueixen per places per a motos, i uns altres passos s’han elevat, per ajudar a disminuir la velocitat dels vehicles. També s’han repintat 88 passos i en algunes zones es cobriran els escocells propers a les cruïlles que dificultaven el pas dels vianants.

Cornellà va ser pionera quan, fa uns anys, va pintar de diferents colors alguns passos de vianants propers als centres educatius, per cridar l’atenció dels conductors i avisar de zona escolar propera.