Cornellà se suma als actes de la Setmana de la Mobilitat

17 de setembre de 2021

Del 16 al 22 de setembre, Cornellà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat per a promoure l'ús de la bicicleta, del transport públic, dels patinets elèctrics o, fins i tot, dels desplaçaments a peu. En definitiva, l'objectiu és animar a usar maneres de transport més sostenibles i saludables.

L'acte central serà el diumenge 19 de setembre amb la “Festa de la bici a Cornellà”. Aquesta activitat consistirà en un circuit de 8 quilòmetres per la ciutat, amb inici i final al parc de Can Mercader. Les inscripcions estaran obertes des de les 9.30 h i el recorregut començarà a les 10 h, a càrrec de l'entitat local Esport Ciclista. Cursos gratuïts de bicicleta, caminades populars, circuits i altres iniciatives es portaran a terme a la ciutat durant prop d’una setmana.

El lema de l'edició d'enguany és “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i ens anima a utilitzar aquells mitjans de transport que també fomenten la nostra activitat física, com la bicicleta o els nostres propis peus.

  

Baixcicletada

L’Ajuntament se suma a aquesta iniciativa metropolitana que com a novetat aquest any presenta la creació de lletres gegants perquè tothom que vulgui es faci una foto i la comparteixi a les xarxes socials amb el hashtag #baixcicletada2021 i entraran en el sorteig d’unes bicicletes. https://labaixcicletada.wordpress.com/

 

Mobilitat saludable i respectuosa amb el medi ambient

L'Ajuntament de Cornellà impulsa el projecte Cornellà Natura per a aconseguir una ciutat més verda i habitable. Un dels eixos centrals d'aquest projecte municipal és impulsar la mobilitat sostenible de cara a la qualitat ambiental de la nostra ciutat.

Dins d'aquest programa, s'han executat diferents iniciatives, com la implantació del servei metropolità d'aparcament Bicibox i e-Bicibox (per a l'aparcament i recàrrega de bicicletes elèctriques), a més de l'ampliació de la xarxa pedalable de Cornellà. I és que durant la desescalada de l'any passat, el consistori va adaptar de manera excepcional diferents espais per a l'ús de la bicicleta i bona part d'aquestes noves vies es mantindran de manera permanent.

També enguany s'ha estrenat la Fotolinera del carrer Sevilla i ha augmentat l'ús del Park & Ride del mateix carrer –un servei gratuït per a l'intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic-.

  

ACTIVITATS

DISSABTE 18 DE SETEMBRE

9.00 h Caminada popular

Carrer del Rugbi

 

11.00 h Circuit de bicicletes

Ctra. d’Esplugues

 

11.00 a 14.00 h Pedala amb energia

Av. Sant Ildefons ( davant plaça Europa)

 

18.00 h Quin soroll fem?

Carrer Miranda

 

DIUMENGE 19 DE SETEMBRE

10.00 h Festa de la bici

Sortida i arribada al parc de Can Mercader

 

11.30 h Taller: ‘Aire net, mobilitat sostenible’

Parc del Canal de la Infanta