L’Ajuntament de Cornellà recomana venir en transport públic al partit de la selecció espanyola

22 de març de 2022

Aquest dissabte, 26 de març, el camp del RCD Espanyol acollirà un partit amistós entre les seleccions d’Espanya i Albània. L’Ajuntament de Cornellà vol fer una crida a tots els aficionats interessats a assistir al partit perquè utilitzin el transport públic per arribar-hi.

El camp es troba a cavall dels termes municipals de Cornellà i del Prat de Llobregat, però adjacent a la trama urbana del barri de Riera de Cornellà i a un centre comercial, que estarà a ple rendiment en ser dissabte a la tarda. Per tant, la manera més pràctica i còmoda per venir al partit és el transport públic (metro, ferrocarrils, Renfe o TRAM), donada la limitació de zones d’aparcament a l’entorn del camp.

  • Ferrocarrils de la Generalitat (línies del ramal Llobregat-Anoia) té parades a les estacions de Cornellà-Riera i Almeda, situades a 6 i 11 minuts a peu de l’estadi, respectivament
  • Metro (línia 5), té parada a Cornellà-Centre, que és a 13 minuts a peu
  • Tram (línies T1 i T2), també s’aturen a l’intercanviador de Cornellà-Centre
  • Rodalies Renfe (línies R4 i R1) para a l’estació de Cornellà, que també forma part de l’intercanviador

 

En el moment de l’estrena del nou estadi del RCD Espanyol, l’estiu de 2009, l’Ajuntament de Cornellà va posar en marxa un pla de mobilitat per regir els accessos i l’aparcament als voltants del camp durant els partits. També es va promocionar la campanya “A Cornellà vine en transport públic”, per detallar totes aquestes alternatives.

Els aficionats del RCD Espanyol ja s’han habituat a fer ús del transport públic per arribar als partits, i la mobilitat a la zona també va millorar amb l’adequació de l’accés 609 del cinturó del litoral (autovia A-2). De tota manera, la Guàrdia Urbana de Cornellà continua activant un dispositiu específic de trànsit i de seguretat cada vegada que hi ha un partit de l’Espanyol al seu estadi, o un altre esdeveniment.

Per aquestes raons, fa temps que no s’han produït  situacions de col·lapse circulatori al voltant del camp, però davant el partit de la selecció espanyola d’aquest dissabte, és de preveure que la majoria d’aficionats que hi vulguin assistir no siguin els habituals de l’estadi; si no s’hi accedeix amb prou antelació, es poden trobar amb dificultats per entrar a temps al partit.

La pàgina web del RCD Espanyol detalla totes aquestes alternatives de transport: https://www.rcdespanyol.com/ca/com-arribar/