Premi pel Museu Agbar de les Aigües per la difusió de la cultura de l’aigua

El Museu Agbar de les Aigües, de Cornellà de Llobregat, ha estat premiat amb el prestigiós Michelletti Award, un dels màxims guardons europeus de museologia, en una cerimònia celebrada a Finlàndia.

És la primera vegada que el Micheletti Award s'atorga a un museu espanyol. El jurat ha destacat la tasca realitzada pel Museu en la interpretació i dinamització d'un patrimoni industrial centenari de referència a Europa. El Museu Agbar ocupa els edificis modernistes de la Central de Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909. El Museu va obrir les seves portes el 2004 i des de llavors s'ha consolidat com un espai de referència cultural amb l'objectiu de promoure accions vinculades a la cultura de l'aigua.

El Museu Palau Mercader també celebra aquests dies els seus 15 anys d'història. El 23 d'abril de 1995 el Palau Mercader va obrir les seves portes convertit en Museu després d'un minuciós procés de restauració impulsat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Des de llavors s'ha convertit en un espai cultural de referència que ha acollit la visita de més de 15.000 estudiants i més de 14.000 persones que han passejat per la seva planta noble. Al voltant de 1.000 persones assisteixen a l'any a les visites guiades programades.