L’Ajuntament de Cornellà destina més d'un milió d’euros a la contractació i formació de 164 persones

L’Ajuntament de Cornellà contractarà 164 persones aquest any 2010 acollint-se a una subvenció dels Plans Extraordinaris d’Ocupació Local, que ascendeix a 1.085.460,46 euros. Aquesta acció de foment de l’ocupació s’emmarca en el Projecte Impuls-Treball 2010, que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Les persones estaran contractades durant sis mesos i s’adscriuran a tres projectes diferents: Tecnologies de la informació i la comunicació, Eficiència energètica i energies renovables, i Rehabilitació d’habitatges, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic. Els ajuts atorgats també inclouen una subvenció per a acció formativa de 49.200 euros.

Aquest projecte està destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones que no troben feina en aquest moment de crisi, i millorar-ne la capacitat d’adaptació al canvi, la seva qualificació, i les seves competències professionals de cara al futur, un cop finalitzin els sis mesos de vinculació contractual amb l’Ajuntament de Cornellà. Per tant, es tracta d’accions que promouen tant la contractació durant un temps determinat com la formació i capacitació de totes aquestes persones.

Les polítiques d’ocupabilitat són una de les principals actuacions incloses a l’Acord Social contra la crisi, que l’Ajuntament de Cornellà va impulsar el juny de 2009.