Deu educadors i deu dinamitzadors fomenten l’ús cívic dels espais públics

En aquest període s’activa a partir de finals de juny la campanya “Cornellà pel Civisme” per fomentar la convivència i incentivar l’ús adequat dels espais públics.

Aquesta campanya, que es desenvolupa per quart any consecutiu, s’articula sobre dos àmbits: la intervenció en els espais públics per fomentar actituds cíviques i la potenciació d’espais a places i patis d’escoles per la pràctica esportiva.

En el primer àmbit d’intervenció un equip de 10 educadors cívics es passejaran per tota la ciutat explicant les normatives vigents referides a les ordenances de civisme i neteja en els espais públics quan a l’ús dels espais públics. Així, s’informarà sobre la necessitat d’utilitzar adequadament les papereres per llençar closques de pipes o altres fruits secs, papers, etc.; també la normativa quan a gossos, etc.

D’altra banda, un equip de 10 dinamitzadors esportius estaran als 7 patis i pistes habilitades perquè els nens i joves puguin practicar esports durant les tardes d’estiu. Allà es fomentaran la pràctica d’alguns jocs i esports i vetllaran pel bon ús dels espais així com de fomentar la convivència i afavorir la interelació dels grups i la pluralitat de la seva composició en quan a sexe, edat i procedència. Futbol, bàsquet o handbol són les disciplines més practicades en aquests espais.

Durant l’estiu passat prop de 200 nens i nenes van jugar diàriament a les pistes esportives


Un total de 7 espais s’habilitaran com a pistes esportives entre el 6 de juliol i el 6 de setembre. Les pistes escolars obriran de 17.30 a 21 hores (excepte del 9 al 22 d’agost que romandran tancades). Es podrà gaudir de les places durant tota la campanya i tot el dia.

Pistes escolars: Escoles L’Areny, Ignasi Iglesias, Sant Ildefons i Verge de Montserrat.

Places: Almeda la Vella-Ferrocarrils Catalans, Europa i Parc de la Infanta.