El riu Llobregat guanya camins i més vegetació

Aconseguir millorar els valors naturals i ecológics de la llera del riu Llobregat, tot augmentant la biodiversitat i la riquesa d’aquest entorn, és l’objectiu de l’ambiciós pla de recuperació ambiental de l’espai fluvial que s’està desenvolupant en un tram de més de 30 quilòmetres entre el municipi de Martorell i les platges d’El Prat. El passat 28 de maig Cornellà va ser l’escenari de la presentació de les diferents accions ambientals, paisatgístiques i socials del curs inferior del riu, amb una visita encapçalada pel conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, entre d’altres autoritats.

Les intervencions, tutelades pel Consorci per a la Recuperació i Conservació del riu Llobregat, suposen una inversió propera als 95 milions d’euros. Des de l’any 2006 s’estan desenvolupant diverses actuacions algunes de les quals ja han finalitzat i d’altres s’estan executant. I és que degut a la gran extensió i complexitat de les actuacions es realitzen per trams i per fases.

Plantada d’arbres


A la zona de Cornellà ja s’ha realitzat una primera actuació a la llera del Llobregat, destacant els deflectors que permetran recuperar els meandres propis del curs baix del riu.

La segona fase del tram que afecta a territori cornellanenc s’està executant en aquests moments i consisteix en la formació de camins, nous nuclis d’expansió de vegetació de ribera i l’eliminació intensa de canya en diverses zones. Segons les previsions, aquesta segona fase finalitzarà a finals de 2010.

D’altra banda, s’han realitzat les mesures de restitució per la construcció de la portada d’aigües des de la dessalinitzadora a l’estació de bombament de la Fontsanta, així com les plantades d’arbres dutes a terme per l’Ajuntament de Cornellà i la Fundación + árboles.