La campanya 'Cop de calor' vetlla pels majors de 75 anys

Un estiu més s'activa a Cornellà la campanya 'Cop de calor', una sèrie d'accions que garanteixen el seguiment personalitzat de persones majors de 75 anys amb l'objectiu de combatre els efectes nocius de la calor. L'Ajuntament organitza la campanya, conjuntament amb la Fundació per a l'Atenció de Persones Depenents i amb la participació del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i amb la col·laboració de les entitats Bancaixa, Caixa Tarragona i Caixa Madrid.

Atenció per a més de 4.100 ciutadans


La campanya es perllongarà fins al 10 de setembre i pretén recordar uns mínims consells de salut que poden disminuir els efectes negatius d'un excés de calor. Entre les accions figura l'atenció telefònica continuada en dies laborables de 9 a 21 hores, la programació de visites a domicilis o enviaments d'informació i recomanacions d'interès, entre unes altres.

Per a això, la Fundació conta amb un equip de 5 informadors que treballen sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notificarà de forma immediata qualsevol situació de risc. Aquest any la campanya conta de nou amb la col·laboració del Servei d'Atenció Primària del Baix Llobregat.

Recomanacions per a evitar els efectes nocius de la calor


Es recomana evitar la exposició directa al sol i protegir-se principalment entre les 12h i les 16h. També, controlar la temperatura a casa i romandre en les estades més fresques. A més, durant tot l'estiu, cal vigilar l'alimentació i la ingesta de líquids. A través de Ràdio Cornellà es faciliten diàriament consells als ciutadans per a prevenir els efectes del 'Cop de calor'.