Cornellà rep el premi IMSERSO “Infanta Cristina” pel projecte SeniorLab

El guardó IMSERSO “Infanta Cristina” reconeix anualment tant a Espanya com a Iberoamèrica la promoció de la recerca social i tècnica en la recerca de solucions per a la gent gran i en situació de dependència.

El premi, que l’alcalde ha rebut de mans de la Infanta Cristina de Borbó, ha estat concedit per l’Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO) pel projecte SeniorLab, al centre d’innovació i formació tecnològica Citilab. Seniorlab neix el 2008 amb la voluntat de superar l’escletxa digital entre les persones grans per mitjà de l'aprenentatge tecnològic, el foment de la innovació i la creació de nous llocs de treball i perfils professionals.

SeniorLab es fonamenta en la hipòtesi que la gent gran sense coneixements tecnològics previs són capaços d'aprendre tecnologia, i d'innovar. Aquesta teoria ha estat demostrada en aquests 48 mesos, en els que s'ha observat que els nostres grans poden passar ràpidament d'un estadi passiu a un actiu: el 71% dels participants al projecte millora en autoestima, el 87% canvia d'hàbits, el 50% millora en les seves relacions socials i un 42% aprèn a utilitzar les TIC de forma àgil i activa.

A més, el projecte ha aconseguit generar tres llocs de treball per cada unitat de grans, ha creat nous perfils digitals i de formació i ha aconseguit requalificar noves professions digitals obrint una metodologia innovadora per a la futura inserció d'aturats.

El projecte ha estat desenvolupat pel laboratori ciutadà Citilab Cornellà, impulsat per l’Ajuntament de Cornellà, i al patronat del qual també estan representades empreses i institucions com la Generalitat, la Diputació de Barcelona, World Trade Center Almeda Park, Siemens, o la Universitat Politècnica de Catalunya, entre d’altres.