140 joves de Cornellà participen en el projecte Suma’t per formar-se i treballar

Un total de 140 joves de la ciutat menors de 25 anys sense feina i sense estudis participaran en el programa Suma’t impulsat per la Generalitat de Catalunya. Els objectius d'aquesta iniciativa pionera són orientar i formar les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral a les empreses a través d'un contracte inicial de sis mesos. 

Els primers alumnes començaran aquest mes de desembre i podran escollir entre un total de 7 cursos relacionats amb electrònica i electricitat, edificació, hostaleria, imatge personal i transport i manteniment de vehicles.

Una preparació integral amb formació acadèmica i experiencia laboral

Els joves han de realitzar 388 hores de formació i una de les premisses bàsiques per formar
part del programa és l'obligatorietat de matricular-se per a l’obtenció del títol de l’ESO. Després
vindrà el treball. En concret es tracta d'un contracte de sis mesos a un empresa relacionada amb el sector dels estudis que ha realitzat i amb el sou que estableix el conveni col·lectiu. El Govern de la Generalitat es fa càrrec del cost de la formació dels joves així com del 70% del salari que percebran. Les empreses compromeses paguen el 30% restant.  

A Cornellà el programa es posarà en marxa a través de la Direcció de Polítiques d’ocupació en col·laboració amb la Fundació “El Llindar” i el centre de formació per a joves “La Carena”.