Obre les portes el nou parc de Can Corts

Aquest diumenge serà un dia gran per a la Cornellà verda. Des de l'1 de febrer la ciutadania ja podrà gaudir del nou Parc de Can Corts, un espai de 20.000 metres quadrats pensats per passejar i descansar. També es podra visitar la masia de Can Tirel (segle XVII), que obrirà les seves portes amb un lifting integral. Els cornellanencs i cornellanenques la podran veure totalment restaurada.

Serà una jornada festiva, amb passejada, música, cercaviles i molta animació. Aquest diumenge també s'obrirà un nou pas de vianants sota la via de RENFE, al carrer Lluís Muntadas, per accedir al Parc de Can Corts.

Programa de la passejada i les portes obertes a Can Tirel:

10.45h. Concentració dels cercaviles

1r punt de trobada: Plaça de l'Estació (RENFE) fins a l'esplanada de la masia Can Tirel al parc de Can Corts (passant per l'Avinguda de Can Corts), a càrrec del grup de percussió Tam Tam Llops associació musical.

2n punt de trobada: Plaça de Can Suris fins a l'esplanada de la masia Can Tirel al parc de Can Corts (passant pel Parc de la Infanta), a càrrec del Grup de Tabals del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

11.00h. Cercaviles

Inici dels cercaviles cap a l'esplanada de la masia Can Tirel al parc de Can Corts

11.30h. Rebuda a la masia de Can Tirel

Rebuda a càrrec de la Societat Musical La Unió de Cornellà amb breu actuació de la Xaranga Sarau a la façana de l'entrada de la masia Can Tirel.

12.00h. Espectacle d'animació

Espectacle d'animació a l'esplanada de la masia de Can Tirel a càrrec de Cia. Tutatis.

12.40h. Portes obertes de Can Tirel

Inici del matí de portes obertes fins a les 14.30 hores.

El parc de Can Corts discorre paral·lel a l'avinguda del mateix nom amb àmplies zones verdes en les quals s'han plantat arbres, arbustos i plantes com a complement al bosc de pins que hi havia. El parc a més a més, actua com eix de connexió entre barris. Desenvolupat per l'Ajuntament, ha tingut un pressupost pròxim als 2 milions d'euros.

Can Tirel i Elena Francis

Situada a l'extrem nord del parc, la masia de Can Tirel, possiblement una masoveria depenent de Can Corbs, es va modificar a la fi del segle XVIII. Ara s'ha restaurat en la seva totalitat: una estructura amb tres plantes disposades a l'entorn d'un gran espai central. Serà la seu de l'entitat de la Societat Coral "La Unió". Durant el període de restauració es van trobar milers de cartes adreçades al mític programa de ràdio Consultorio de Elena Francis. Llavors es va descobrir que Francisca Bes, promotora del programa, va estar vivint a la masia perquè es va casar amb un membre de la família Fradera, propietària de la casa.