Prop del 50% dels equipaments de la ciutat són nous o s'han remodelat en els últims anys

L'escenari d'equipaments públics municipals s'ha anat millorant en els últims deu anys per adaptar-se a les necessitats d'una ciutat del segle XXI. Així, s'han creat nous equipaments esportius, culturals, soci-sanitaris i educatius per crear una xarxa de qualitat que ampliés el nombre de serveis i atenció a la població en totes les franges d'edat.

En total, actualment comptem amb 81 equipaments, dels quals prop de la meitat són de nova creació o s'han remodelat íntegrament. Això ens ha permès donar un salt qualitatiu i multiplicar els serveis per configurar una xarxa d'equipaments que són el referent d'estabilitat i progrés de la ciutat per als propers anys. En total s'han construït 19 equipaments nous i fins a 18 s'han remodelat o reformat íntegrament.

Entre ells destaquen el Parc Esportiu Llobregat on recentment s'ha creat una ludoteca i un centre cívic (es realitzarà jornada de portes obertes el 19 de març), 4 escoles bressol, l'escola d'infantil i primària Martinet, la Biblioteca Marta Mata i la remodelació integral de l'escola Alexandre Galí. També la Residència Teresa Duran i el centre de coneixement Citilab; a més de les remodelacions de tots els camps de futbol municipals, millores en els pavellons poliesportius i la creació del nou multiespai esportiu de Sant Ildefons.

Així mateix, cal destacar la remodelació de casals de gent gran, el nou gran complex d'aigua en construcció, la creació d'una Escola de Muntanya i Esports de Naturalesa amb rocòdrom, una Escola Oficial d'Idiomes, o el nou auditori i una nova biblioteca en construcció, entre molts altres.

En l'àmbit sanitari la ciutat ha consolidat una àmplia xarxa en tots els barris a través dels centres d'assistència primària i amb el centre de Sant Ildefons com a referent, a més d'un nou centre d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, en total una xarxa de 7 equipaments vinculats a la salut.

A més cal afegir també la creació dels nous Jutjats, la nova seu de la Seguretat Social, les noves instal·lacions de l'Agència Tributària i dels Bombers, la Caserna dels Mossos i l'entrada en servei del nou Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

El sector educatiu, principal beneficiari de la millora en equipaments

La recent estrena de l'escola bressol Torre de la Miranda afegeix l'última peça al mapa d'equipaments municipals de 0 a 3 anys amb un total de 4 centres nous als últims cinc anys. A aquests, s'ha afegit l'important impuls en els centres d'educació infantil i primària: ha entrat en funcionament la nova escola Martinet de Almeda, a més del nou edifici de l'Alexandre Galí i, anteriorment, l'escola Ignasi Iglesias i l'ampliació de línies a l'escola Suris, a més de la inversió permanent en la resta de centres educatius i el canvi d'ubicació de l'Escola d'Adults. També s'han ampliat línies en els instituts Esteve Terrades i Miquel Martí i Pol. I se sumaran en breu una escola de muntanya i esports de naturalesa i l'Escola Oficial d'Idiomes. En total la ciutat summa 8 escoles bressol, col·legis públics, 5 instituts i altres 4 equipaments educatius.

Les instal·lacions esportives també han estat objecte d'importants inversions

En l'última dècada s'han millorat la gran majoria de les instal·lacions a més de la creació d'altres com el Parc Esportiu. Actualment es finalitzen també el nou multiespai esportiu de Sant Ildefons, i continua en construcció un nou camp de futbol i un complex d'aigua a Can Mercader. En aquest sentit, destaca la transformació de l'avinguda Baix Llobregat en complex esportiu de primer nivell amb el Parc Esportiu, l'Estadi Municipal de Rugbi, les pistes de la Federació Catalana de Tennis i l'estadi del RCD Espanyol.