Abril, mes de la lectura a Cornellà

Xarxa de Biblioteques de Cornellà

Segurament hàgim escoltat en més d'una ocasió que “llegir és a la ment, el mateix que l'exercici al cos”. Per aquest motiu, per tenir la ment sana, la lectura i el seu impuls és un objectiu que es promou en molts àmbits i espais de la ciutat.

Durant tot l'any es duen a terme més de 160 iniciatives sobre la lectura a Cornellà, i en el mes d'abril és quan es concentren un gran nombre d'elles, en diferents escenaris i per a totes les edats. Una de les més significatives, reunirà a la Biblioteca Central a un grup de persones que participaran en un recital de poesia en homenatge al poeta català Joan Maragall, quan es compleix el centenari de la seva mort. Serà el dia 27 d'abril, a partir de les 19 hores.
Concurs de punts de llibre

També el mes s'amanirà amb altres propostes. Si seguim parlant de biblioteques, trobarem el “Concurs de Punts de Llibre”, en el qual participen al voltant de 300 nens, nenes i joves d'escoles de la ciutat amb un lliurament de premis el 12 d'abril, a la BCC (17.30h). També es podrà veure la Mostra de Punts de Llibre amb tots els punts presentats al concurs.

Altres propostes són “les Olimpíades de la Lectura”, obertes a nens i nenes de 7 a 12 anys; o "l'Hora del Conte” tant a la BCC com a la Marta Mata. Pels més petits (nens i nenes de les escoles bressol) les opcions s'amplien amb la representació de la llegenda de Sant Jordi en el marc incomparable del Castell de Cornellà. A part de tot això, també queda espai per assistir a alguna conferència o presentació d'un llibre.

Les Olimpiades de la Lectura

Lectures encadenades

La Jordiada ens tornarà a regalar les “8 hores de contes” a l'Orfeó Catalonia el dia 30 d'abril; i l'organització d'un recital de lectures encadenades, el diumenge 1 de maig, al Parc de Can Mercader, on podran participar totes les persones que desitgin llegir algun passatge d'un llibre o una poesia que hagi marcat la seva vida.

Hi ha opcions solidàries, com el projecte “quedem!”, una iniciativa a través de la qual persones joves o adultes queden amb majors per llegir-los i compartir moments i coneixements. Els recitals de poesia al mercat municipal del barri Centre són una altra proposta al llarg de la Diada de Sant Jordi. Així mateix, també els instituts realitzen els seus propis concursos literaris o jornades relacionades amb la lectura. Una altra proposta de recent impuls ha estat la creació d'un concurs de relats digitals promogut des del Citilab.

Si ets jove, et regalem 6 euros per comprar un llibre

És una iniciativa que es realitza a la ciutat des de fa diversos anys. En el marc de la Diada i per incentivar la lectura entre els joves, se'ls ofereix un abonament de 6 euros per comprar un llibre entre el 11 i el 23 d'abril en les llibreries de Cornellà, sempre que el seu import sigui superior a aquesta xifra. Per obtenir el bo els joves hauran de ser estudiants d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius en un institut de la ciudat. Es repartirà un sol abonament per persona.

Informació de l'abonament 

Racó de la lectura i banc passallibres

Un dels espais de la ciutat condicionats per poder gaudir d'una lectura tranquil·la és el “Racó de la lectura”. És un petit espai a la plaça Francesc Macià amb bancs. Un d'ells, compta amb un suport posterior per poder intercanviar llibres.

Implicació de comerços i restaurants

Si vols llegir sense invertir un euro, una altra opció és sumar-te a l'intercanvi de llibres. Ho pots fer als tres mercats municipals en unes parades especials. Però també es pot fer en diversos restaurants de la ciutat, els quals han condicionat espais per llegir mentre es degusta un menú o es pren un aperitiu. Són sens dubte bones opcions en temps de crisi.