En marxa la campanya del “Cop de calor”

Fins al 29 de juliol es realitza seguiment a majors de 75 anys que viuen sols, o amb una altra persona gran, per ajudar-los a combatre els efectes de la calor.

L'Ajuntament de Cornellà, conjuntament amb la Fundació per a l'Atenció a Persones Depenents, realitzaran del fins al 29 de juliol la campanya "Cop de calor" que contempla una sèrie d'accions que garantiran el seguiment personalitzat de persones majors de 75 anys, amb l'objectiu de combatre els efectes nocius de la calor. La cobertura garanteix l'atenció a més de 4.000 ciutadans.

Atenció telefònica continuada i visites a domicili

Entre les accions que es duran a terme figura l'atenció telefònica continuada (en dies laborables) de 9 a 15 hores, la programació de visites a domicilis o enviaments d'informació i recomanacions d'interès, entre d'altres. Per a això, i amb l'objectiu d'atendre personalment a un major nombre de persones mitjançant visites domiciliàries, als recursos de professionals que destina la Fundació se suma aquest any la col•laboració d'un equip de voluntaris i voluntàries adscrits al Punt de Voluntariat de Cornellà. L'atenció als ciutadans es realitzarà sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notificarà de forma immediata qualsevol situació de risc amb la finalitat d'activar els protocols habituals d'intervenció social. La Fundació posa a disposició el telèfon de contacte 93.375.16.93 per a les persones que precisin més informació sobre la campanya.

Recomanacions per evitar els efectes nocius de la calor

Per evitar el "cop de calor", entre les 12 h i les 16 h, cal evitar l'exposició directa al sol i protegir-se amb un barret o gorra i protecció solar. Controlar la temperatura a casa i romandre en les estades més fresques. A més, durant tot l'estiu, cal vigilar l'alimentació i la ingesta de líquids.