Ja hi ha guanyadors del 27è Concurs de Còmics

Ja s'han fet públics els premis del 27è concurs de còmics "Ciutat de Cornellà", segons el dictamen del jurat emès el 29 de juliol:

Categoria Sènior,
Premi Concurs de còmics "Ciutat de Cornellà", David Garrido García, 22 anys (Jerez de la Frontera, Cádiz), per "El historietista"
Premi a la millor historieta d'humor, Josep Salvia Masip, 29 anys (Torregrossa, Lleida), per "Escalopas dead"
Premi al millor guió, Martín Romero Outeiral, 29 anys (Boiro, A Coruña), per "Desalmados"
Premi a la millor historieta en català, Zulai Peinado Peinado, 26 anys (Quart de Poblet, València), per "Els sospirs són aire i van a l'aire"
Premi al millor autor local, Guille de las Heras Fló, 17 anys (Cornellà de Llobregat), per "Branques i mans"
Premi animació i còmic, Jonás Aguilar Borrego, 26 anys (Puente Genil, Córdoba), por "Cocart"
Premi tira política, Carlos Villafranca Ortiz, 20 anys (Barcelona), per "La R-evolució, Apoltronats, Prendre mesures"
Mencions especials per a la publicació, Wahab Zeghlache Bayot, 27 anys (Barcelona), per "Como pez fuera del agua"; Rogelio J. Pérez, 29 anys (Mislata, València), per "El desencanto"; José Redondo Martínez de Pinillos, 29 anys (Madrid), per "El animal más fiero"

Categoria Junior,
Premi al millor autor junior, Laura Leiva Ten, 14 anys (Piles, Valencia) per "Las apariencias engañan"

Les millors obres del concurs es podran veure a la Mostra del Còmic de Cornellà durant els mesos d'octubre i novembre, al costat d'altres exposicions i activitats relacionades amb el món de la historieta.

En aquesta edició del concurs han participants 53 dibuixants a la categoria sènior (adreçada a joves entre 16 i 30 anys), 13 a la categoria júnior, s'han presentat 6 obres en la categoria d'animació i 4 en la de tira política. A més d'autor de Cornellà i de la resta de Catalunya, hi prenen part nombrosos participants de la resta d'Espanya i fins i tot de Mèxic.

Maikel, Premi Ivà

A més, també s'ha fet públic que Miguel Ángel García, Maikel, ha rebut el reconeixement popular del 18è premi Ivà al millor historietista professional. El premi es concedeix amb les votacions d'aficionats i participants del concurs, i aquest any ha recaigut en aquest prestigiós dibuixant de Cornellà.

Maikel publica els seus primers dibuixos als 16 anys i des de llavors ha col·laborat en diversos periòdics i revistes. Entre altres: Primeras Noticias, El Papus, Diari Sport, Edicions B, El Jueves, Puta Mili, Mister K, El Periódico de Catalunya i el diari El Mundo, a més de 12 llibres.

També ha dirigit les revistes d'humor Puta Mili, Mister K, Estudiad Malditos, El Jueves Campus i Buenafuente. En l'actualitat, a més de la seva sèrie setmanal Seguridasosiá (que duu publicant-se ininterrompudament 23 anys) forma part del consell de redacció de la revista El Jueves i dirigeix el departament d'animació de l'editorial, que produïx per a internet les sèries Moncloa Palace (elmundo.és) i Marcatoons (marca.com) i per a televisió sèries com Fun Ball i Oly&Pic.

Ha viscut tota la seva vida a Cornellà, està casat, té dos fills, li agrada la xocolata i reconeix que, per molt que s'esforça, no aconsegueix entendre gens sobre l'economia mundial i la crisi econòmica que sofrim.

Més informació:

http://www.cornella.cat/ca/Comics.asp

http://comicsencornella.blogspot.com/