La ciutat suma recursos i esforços per avançar en educació

Departament d'Educació

En els últims anys el panorama educatiu de Cornellà s'ha vist reforçat amb la construcció de nous centres i la dotació de més recursos, impulsats, en gran mesura, gràcies al "Pacte per l'Educació" signat entre l'Ajuntament i la Generalitat a l'any 2009.

S'han fet realitat projectes com la nova escola Martinet d'Almeda o la remodelació integral d'unes altres com l'Ignasi Iglesias o l'Alexandre Galí, a més d'ampliar línies en diferents centres. També ha vist la llum gràcies a aquest pacte la nova Escola Oficial d'Idiomes que s'obre aquest mes.

D'altra banda, l'Ajuntament finalitzava al gener d'aquest any el Pla d'Escoles Bressol amb l'obertura d'una nova escola a Sant Ildefons. Això situava la ciutat amb un dels ràtios més elevats de la comarca, amb un total de 8 escoles bressol i més de 600 places.

Assegurar la continuïtat en els estudis

En paral·lel, s'impulsen polítiques transversals per fomentar la cohesió social amb iniciatives i recursos per a reforçar l'educació en tots els nivells i, especialment, després de l'ensenyament secundari obligatòri per a evitar l'abandonament prematur dels estudis. Per a això, es treballa amb entitats com la Fundació El Llindar o La Carena per oferir alternatives formatives a joves amb el risc d'exclusió social. Al mateix temps, des de la formació ocupacional s'ha impulsat el reciclatge per propiciar la reinserció en el món laboral de col·lectius amb dificultats. També s'inclouen en aquest marc programes com el Pla de Transició al Treball (PTT) o els Programes de Qualificació Professional (PQP) per a joves que no acaben l'ESO.

Educar per créixer, la base del futur

Sobre aquestes sòlides bases, el futur de la ciutat és ara en consolidar i assegurar el futur. Per a això, un dels eixos prioritaris per a l'equip de govern municipal és el projecte "Educar per Créixer" un ambiciós pla de treball per a abastar l'educació des d'una perspectiva àmplia. Així mateix, l'Ajuntament considera fonamental per al progrés educatiu de la ciutat la col·laboració i compromís de la Generalitat de Catalunya per seguir impulsant els objectius projectats en el Pacte per l'Educació signat el 2009..

 

Més informació al Cornellà Informa:

· Alumnes de l'institut Esteve Terradas faran pràctiques a Nissan
· Educar per Créixer: un projecte comú per construir al futur
· Com més formació, menys atur
· Bases sòlides: la importància de l'ensenyament primari i secundari
· 72 joves de la ciutat es reciclen per millorar les seves competències professionals amb el programa Suma't
· L'Escola Oficial d'Idiomes de Cornellà ja és una realitat