3 milions en inversions per garantir serveis de qualitat

3 milions en inversions per garantir serveis de qualitat
Finalització de les biblioteques de Fontsanta i d'Almeda.

La inversió prevista inicialment en els pressuposts de l'Ajuntament de Cornellà per a aquest any 2021 és de 3 milions d’euros, xifra que representa el 3,52% del total del pressupost , i que es finançarà íntegrament amb recursos propis.

Està previst culminar aquells projectes de 2020 que es van veure paralitzats per la pandèmia, especialment tots els relacionats amb el manteniment de la ciutat. Per exemple, els projectes sorgits de l'última convocatòria dels Pressupostos Participatius de l'última convocatòria, seguir amb projectes de reforestació dins el programa Cornellà Natura, inversions en parcs infantils i jardins, així com continuar invertint en millores informàtiques i mantenir el nivell d'infraestructures actual en edificis municipals, com escoles o escoles bressols i equipaments esportius.

Entre les inversions més importants cal destacar:

PROGRAMA PROJECTES URBANS
300.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai públic.


PROGRAMA REFORESTA NATURA I RENOVACIÓ D’ARBRAT I D’ESPAIS VERDS
Per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd en el conjunt de Cornellà s’invertiran 390.000 euros.

RENOVACIÓ DELS SISTEMES TELEMÀTICS MUNICIPALS
Es destinaran 350.000 € a la millora d’aplicacions i equips informàtics per potenciar la comunicació municipal telemàtica amb la ciutadania.


MILLORA I MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS
La millora de les dependències dels centres educatius rebrà una inversió de 598.000 € amb l’objectiu de tenir en bones condicions els seus espais interiors i exteriors, tant a escoles bressol municipals com a centres educatius.

RENOVACIÓ DELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS
L’Ajuntament invertirà 590.000 € en la millora dels equipaments esportius de la ciutat per canviar la gespa artificial del camp de l’Almeda, renovar els vestidors del camp del Sant Ildefons i reforçar la il·luminació del camp del Cornellà, entre altres iniciatives.


PATRIMONI CULTURAL
Està previst que aquest any acabin les obres de les biblioteques de Fontsanta-Fatjó i d’Almeda i, per aquesta raó, es compraran equips i mobiliari audiovisuals, a més de fons documental, per valor de 67.000 €.

MANTENIMENT I SERVEIS DE LA CIUTAT
Al llarg d’aquest 2021, es portaran a terme diferents actuacions de manteniment de la ciutat amb una inversió de 402.000 € per millorar els espais de jocs infantils, actuacions puntuals en edificis municipals, la reforma del parc infantil situat entre el carrer del Mossèn Andreu i la plaça de Campfaso i la renovació de punts de llum, entre altres.

 

 Pressupostos 2021: informació gràfica i per partides                 Llegeix la nota de premsa completa