Festa final de les olimpíades de la lectura

Xarxa de Biblioteques de Cornellà

El dia 16 de desembre a les 18:00 hores, la Biblioteca Central de Cornellà celebra la festa final de les Olimpíades de la Lectura que s'han desenvolupat durant tot el curs, per promoure la lectura entre els joves i infants. Hi haurà obsequis per als participants i una actuació especial per a tots a càrrec de Cesc Serrat. Es tracta de la cloenda d'una activitat molt participativa i que forma part de les activitats que regularment organitzen les biblioteques de la XBC.

Més de 37.800 usuaris

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà té més de 37.800 usuaris, el que suposa que vora el 43% de veïns de la ciutat disposen del carnet, segons la memòria de 2010. I de tots ells, un 26% són usuaris actius del servei de préstec. La resta acudeix a la XBC per a les seves activitats i per fer ús de les noves tecnologies. En aquest sentit, s’ha incrementat en un 50% el nombre de participants en les iniciatives de les biblioteques i un 44%, aquells que fan servir el Wi Fi de les instal·lacions. Mentre que abans s’utilitzaven els ordinadors de les sales, ara els usuaris prefereixen portar el seu propi portàtil.

Les activitats augmenten un 90%

Pel que fa a les activitats, han augmentat en un 90% des de 2009, i principalment es tracta d’una programació periòdica, adreçada a públics molt concrets i que busquen la fidelització. Destaquen els tallers d’alfabetització digital, L’Hora del Conte i els contes per a nadons. Aquesta última és una novetat de 2010 de la Biblioteca Marta Mata, amb una assistència mitjana de 35 usuaris per sessió i amb una gran demanda per part de les famílies. També hi són les projeccions de pel·lícules i els clubs de lectura. El grup de suport escolar, que reforça els hàbits d’estudi en els infants de primària, especialment d’origen amazic (bereber), i el concurs les Olimpiades de la Lectura també formen part de l’oferta cultural de la XBC. D’altra banda, les presentacions de llibres, les visites d’autors i diverses exposicions completen el ventall de projectes que duen a terme la Biblioteca Central i la Marta Mata.

Horaris especials de desembre i festes

Els dies 5, 6, 8, 26 i 31 de desembre, 6 i 7 de gener les biblioteques de la XBC romandran tancades. Del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, obriran de 15:30h a 20:30h, i el dia 5 de gener, de 10 a 14h.

Més informació al Cornellà Informa:

· Una web transitada
· Creixen un 200% les visites escolars i de grups
· Llibres i pel·lícules, el més prestat