Construcció de rampes per millorar l'accessibilitat a la zona de Telefònica

Departament d'Espai Públic

Durant aquest mes de febrer s’han iniciat les obres de renovació i millora de l’espai  situat entre els carrers Mossèn Andreu, Plaça Antonio Machado i el Passatge Federico García Lorca, a l’entorn de l’edifici de Telefònica.

En total, la zona afectada és un espai de 1.240 metres quadrats en els quals es crearan dues escales noves i dues rampes més per facilitar que els ciutadans es desplacin amb més comoditat. També es millorarà tota la zona pavimentada, es renovaran els espais en mal estat i es repararan i ampliaran les zones de vegetació; a més de canviar el mobiliari urbà (bancs, parereres...). Així mateix, es canviaran trams d'instal·lació soterrada d'enllumenat.

Dues rampes a la zona interblocs

En la primera fase de les obres es faran dues noves rampes a la zona compresa entre els interblocs i propera al Passatge Federico García Lorca. Seran dues rampes amb un desnivell del 8% i amb replans entremitjos i separades per un espai central. Al costat de cada una d’elles es posaran  passamans que es recolzaran sobre les escales existents.

En una segona fase es faran 2 escales noves tocant a la façana del col·legi Sant Ildefons i es refarà una de les escales i es reposarà l'altra en trams. També es repararan els glaons en mal estat  i s’adaptarà tota la zona per millorar-ne l’accés. Així mateix, per a millorar el recorregut s’eliminaran 2 graons i es refarà el paviment malmès.