En marxa la campanya del “Cop de calor” per a persones grans

Departament d'Acció Social

L'Ajuntament de Cornellà, conjuntament amb la Fundació per a l'Atenció a Persones Depenents, realitzaran del fins al 27 de juliol la campanya “Cop de calor” que contempla una sèrie d'accions que garantiran el seguiment personalitzat de persones més grans de 75 anys, amb l'objectiu de combatre els efectes nocius de la calor.

Atenció telefònica continuada i visites a domicili

Entre les accions que es duen a terme figura l'atenció telefònica continuada (en dies laborables) de 9 a 15 hores, la programació de visites a domicilis o enviaments d'informació i recomanacions d'interès, entre altres. Per això, i amb l'objectiu d'atendre personalment a un major nombre de persones mitjançant visites domiciliàries, als recursos de professionals que destina la Fundació es repeteix de nou aquest any la col·laboració d'un equip de voluntaris i voluntàries adscrits al Punt de Voluntariat de Cornellà. L'atenció als ciutadans es realitzarà sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notificarà de forma immediata qualsevol situació de risc amb la finalitat d'activar els protocols habituals d'intervenció social.

La Fundació posa a disposició el telèfon de contacte 93.375.16.93 per a les persones que precisin més informació sobre la campanya.

Recomanacions per evitar cops de calor

  • Augmentar el consum de líquids sense esperar a tenir set per mantenir una hidratació adequada.
  • No exposar-se al sol en excés, ni en les hores centrals del dia (entre les 11 i les 17 hores).
  • Evitar les begudes alcohòliques o molt ensucrades.
  • Evitar menjars molt abundants; ingerir verdures i fruites.
  • Reduir l'activitat física.
  • Usar roba lleugera, folgada i de colors clars; barret, ulleres de sol.
  • Romandre en espais ventilats o condicionats.
  • Recordar que no existeix un tractament farmacològic contra el cop de calor i només els mètodes clàssics, citats a dalt, poden prevenir-lo i contrarestar-lo.